včeraj: grahova juha, morska rižota, endivija s krompirjem
danes: piščančji ajmoht, kruh, paradižnik v solati
bevavčeraj: grahova juha, morska rižota, endivija s krompirjem
danes: piščančji ajmoht, kruh, paradižnik v solati
beva666, kaj si pa s torzom naredil?
![]()
@rosie: mene, ki vem kaj je tista rastlina, hoče ena, ki misli da ve, prepričat, da to kar jaz vem, da je, to ni ampaj je tisto, kar ona misli da je ( ampak to ni ). Torej, sedaj veš kaj je tista rastlina za mucom.
Pa, glede muca:
| zeta je napisal/a: |
A je res al se mi samo zdi, da je tale mucek še mladiček.
|
zeta, del si mi dala, ne vem, na katerega muca misliš:
tri od tistih muc, četrto kličejo mami. Une dve večje, se nočejo z mano pogovarjat, une manjše pravijo: a mi, da bi bili maladiči, to pa ne, mi smo velike muce ( mamini seski so pa itak zakon, dokler nam pusti ).
Ah, pustimo to, pri meni danes:
uf, bom mogel neki ukrepat, še bom skorbut dobil zaradi enolične prehrane.
ežojDanes alternativa iz zamrzovalnika, ker ni bilo časa kuhat: mesna omaka, paradižnikova omaka, špageti, mešana solata, čokolada
Zdaj pa: kuhat juhco za jutri in pospravit gobe po nabiranju...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi| ežoj je napisal/a: |
@rosie: mene, ki vem kaj je tista rastlina, hoče ena, ki misli da ve, prepričat, da to kar jaz vem, da je, to ni ampaj je tisto, kar ona misli da je ( ampak to ni ). Torej, sedaj veš kaj je tista rastlina za mucom. ežoj |
No, ne vem, katera je ena, ki misli, da ve, jaz sem jaz, nisem ena in jaz vem, da je tista rastlina tam za mačjim mladičem neznanega spoila ena kobulnica (Apiaceae), pripada rodu Foeniculum, vrsta je Foeniculum vulgare, navadni komarček. Mi je pa, ko sem malo pogledala tale link, marsikaj postalo bolj jasno. ![]()
Jutri bomo kuhali, seveda, govejo juho z rezanci, levo (ali desno, še ni odločeno) polovico
, mlince, ki so pravkar v delu), pečena jabolka z aronijo. Pa radič v solati, seveda.
je samoumeven.
rimljanki je postalo jasno, meni se je še bolj zameglilo ![]()
Danes nedolžna pirina mineštra
ržen kruh in mandarine
Za posladek pa jagodni sok v zelo, zelo prijetni družbi (še fedrčki mi niso manjkali
)
lp
mzm| mišzmoke je napisal/a: |
Za posladek pa jagodni sok v zelo, zelo prijetni družbi (še fedrčki mi niso manjkali
lp
|
Olala! fedrčki pa v jok, pa na drevo, pa nikol več dol!!! ![]()
lp
P.s. Ohjej, pozabla sem! Da ne bom kregana: pašta v pristnem primorskem okolju, skuhala pa je ni Primorka, ampak Belokranjica (al je prav Belokranjka?????)
cervuspri nas
včeraj testenine s tuno, radič v solati
danes krompirjeva pisanka radič in zelje v solati
jutri goveja juha, mehiški zrezki, solata kot danes
tabuDanes bo:
- kostna juha z vlivanci
- riž in kalampajsana zelenjava (še ne vem katera, zaenkrat zgleda nekaj zeleno rjavkastordečkasto..se še taja, listka pa ni..)
- endivija s krompirjem
- meso moram kupiti, jao! (pa tolk sem bila proti nedeljskemu dežurstvu trgovin
)
- sir, grozdje. hruške, orehi
Posladek:
- pustila se bom peljati po jesenski pokrajini in bom v miru zrla skozi okna
![]()
Mygrace
OO hvala mišzmoke! Probamo v naslednjem tednu.
Včeraj na hitro pica. Danes pa goveja juha, domači skutni štruklji, zrezki v omaki in zelena solata. Za posladek pa domači krofi.
tanjajKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev

Rižota brez filtra