Pečen pišč.file, popražena leča, radičeva solata z jajci.
lp
Pečen pišč.file, popražena leča, radičeva solata z jajci.
lp
Ježeš, OlivaB, res sem čudno napisala, pa se mi ni dalo popravljat,
pohecala sem se pa na tvojo "nepismenost" in bohnedej mislit, da je bilo v tvojem vprašanju karkoli neumnega, neumno je, če nekaj ne veš in ne vprašaš! Google je pa izhod v sili ![]()
A res, naor, tepke se je tudi surove? Joj, je že en tolk velik desetletij, kar sem jih nazadnje jedla![]()
Danes se kuha zelenjavna juha, potem pa...
lp
mzm
Mišzmoke, evo zdaj pa še jaz postavljam eno malo "tumasto" vprašanje. Že včeraj sem gledala in ugotavljala kaj je na krožniku? Ali je zelenjavna juha (malo se mi zdi preroda) ali so sardelce ali pa kar oboje skupaj? Res se ne morem odločit, zato prosim za razjasnitev ![]()
.
Pa lep dan in brez zamere
.
irenakr, hihi, tista "župa" so ocvrte sardele, zalite z veliko dušene čebule in kisa, pinjole, rozine, naloženo po plasteh, marinirano vsaj dva dni, lahko se hrani par tednov. Včasih je bila to hrana za "s sabo" ribičem, ko so bili dlje na morju.
lp
mzmEvo! In pole pri Starbuksu mislejo, da so toplo vodo odkril s tisto "to go" varjanto?! Pa pri Mcdonaldsu tut?!! Hehe...kaj so za cajtom!
Sam še mal kislega zelja na križarjenje in smo s tahudga ven!
![]()
Mygrace
Ah, saj kislo zelje je imel že Kolumb s seboj.....
Danes za kosilo: slabo kaže, ni kuharce doma......![]()
Ah, seveda ga je imel...pa o tem govorim.
Če pa kuharce ni doma...sem iz neke dežela prinesla navado, da imamo lančpaketke na stendbaju ( v vrečki za živila naseckane na palčke paprike, jabolka, zeleno, korenček, kumare..oreške....) in potem zgrabiš in greš...
...verjamem, da se bodo po modnih pistah kmalu sprehajale manekenke s takimi vrečkami, tako, kot se že sprehajajo s plastenkami vode in mobiteli v rokah...baje je to en tak nov, bolj ljudski pristop k stvari![]()
Mygrace
Danes: špageti v precej pikantni mesni omaki, za solato pa sveže zelje s toplim krompirjem, bučnim oljem in jabolčnim kisom.
rosieDanes: čufte in pire krompir
Frigani gavuni,blitva z krompirjem in letošnji res zadnji češnjevec....
polarbearKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Caprese solata s popečenimi svaljki

Orehova rolada