Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Mygrace, med ostalim, je napisal/a:

........................................

........................................

Aja, Ežoj, kje imaš pa žabico?

Mygrace

Evo, tukaj bi mogla bit:

ma, žabica je ena fina persona: ko sem vrgel kos kruha ribam so začele preklinjat, a smo mi qqši, da kruh jemo, je žabica rekla: takega furmanskega preklinjanja jaz ne bom poslušala, in se je šla potapljat.

Za kosilo serprajz: boranija

kot začimba, na stročji fižol obvezno paše koper, meni se ponavadi sam zasadi, le letos ni, pa sem ga pozno posejal. Koper je tista začimba, ki je nekateri mešajo ne vem s čem ( ), evo:

kje pa je mami?:

smeti! Ma kake smeti, muce!

ežoj

Ežoj, my sweet friend, tebi bom jaz tud letalo šenkal. Saj veš, do Kopra je daleč. Zaj, me pa nehajte gnjavit, ker bom drugač celo floto šenkal

Tvoja vdana visokost od,

MULTI_reloaded

dragička je napisal/a:

TOREK:

....... cesarsko meso,...........

Pozdravček!

Prosim, dragička, zaupaj mi, kje kupiš cesarsko meso. Kajti tu, kjer jaz kupujem meso, še niso slišali za to zvrst. A je to morda potrebušina???? Ko smo južno od Kolpe, vsak takoj ve, ko prosim za carsko meso, tukaj pa..... tolčem lakoto

lp

cervus

Ne, nisem mislila potrebušine, pač pa rebrca - ampak brez kosti.... A je to to?

lp

cervus

Lubica, greš do mesarja pa rečeš, da hočeš cesarsko. Pa dobiš. To ti je neka mešanca od kosti in flama.

MULTI_reloaded

Jelenčkova, mene pa zanima recept za masleno bučo v omaki. Tašča je pridelala precej teh buč, veliko jih še raste, pa bo prišlo prav...

motovilčica

Danes zame rižota s teletino in grahom, za moža gobova rižota. Zraven radič, fajn grenek, s taščinega vrta.

tjas

Instant polnozrnati kuskus z omako iz sojine smetane za kuhanje in rukole. Paradižnikova solata s čebulo.

cobiss

Danes pri meni: se nadaljujebera poznega poletja: stročji fižol in krompoir s smetano. Grozdje, sorte izabela.

Ežoj, komarček je tisto, sladki janež,.....nikakor pa ne koper, še manj koprc.

rimljanka

Elaphus, ne boš verjela, toda mesar pri "taboljšem sosedu" je imel napisano "cesarsko meso". Ja, to je potrbušina oz. tisti del pod rebri.

Ponavadi take kose damo na roštilj.

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti