Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jaz sem danes doma. Kuro sem spohal kot sem že včer napisal, za jutri pa sedaj delam prebranac. Ker jutri me ponovno ne bo doma. Al pa čez vikend kaj več naredim in ostane še za ponedeljek in torek recimo.

Od zadnjič mi je ostala goveja juha in sem recimo not vsul en paket one zmrnene zelenjave, dolil, malo eno kocko in zgostil s podmeton. In to je sedaj taka gosta zelenjavna juha, ki čaka v hladilniku. Samo hrenovke dokupim in, ko bom pogreval not narežem. Maš super kosilo v 10 minutah.

MULTI_reloaded

Jaz sem brez službe, zato vsakdan kuham. Ampak sem se že naveličala loncev in vseh kotov stanovanja..

Komaj čakam, da dobim službo in grem od doma!

Ko sem še hodila v službo sem največkat pripravila zvečer in naslednji dan na hitro še kaj zraven. Najbolj luštno je bilo kaj že kuhanega iz zamrzovalnika vzet. Če pa ni bilo časa smo kaj na hitro pripravili.Če bom spet od doma bomo pa preskrbljeni z kuhanjem, saj imamo doma svežo študentko, ki se rada uči kuhat.

Danes pri nas prve (skoraj) jesenske sarme pečene v pečici, krompir.

jst sm v službi do 16h, pol pa še da otroke okol polovim in jih domov spravim ... tko da nisem nikol doma pred 17.

Pol pa kuham take stvari na hitro ..... vmes še mulca nadiram  pa stanovanje pospravljam  

Pomoje bom tud začela delat na zalogo za v skrinjo .... dons bom vrjetn ričet kuhala, pa ga bom nardila en sod, da bo za v skrinjo

MissLady

Včeraj filane paprike od prejšnjega dne.

Danes pa sladko zelje s krompirjem.

Balenka

@Trixi - pa idi ven malo. Saj, če si sarm dovolj nardila, jih lahko tud jutri jeste. Saj, če nimaš denarja je hudo. Ampak enkrat na teden si vzami 5 ur pa flankiraj okol. Kako kavo kje naroči, se vsedi in uživaj. Al pa se enkrat na mesec zapelji v sosednje mesto pa tam pohajkuj okol.

Drugač, ti čist verjamem, da se ti bo zrolalo doma ob vsem tuhtanju.

Al pa naj kdo drug skuha. Ti pa enostavno idi ven in se preluftaj. Veš, kaj mislim. Ono, da se zamotiš malo vstran od piskrov, pospravlanja pa teh, žal nujnih bedarij.

Iz srca ti želim, da čimprej najdeš delo.

MULTI_reloaded

MissLady si izbrala menda edino jed na žlico ki se mi slabo obnese zamrznjena...

Kajti ko jo odmrzneš,rata taka ena  pocasta pasta,tudi če ne mešaš veliko- vsaj pri meni....

Vse ostalo :golaži,segedin,juha,jota in ostalo se odlično obnese....

Danes golaž in polenta,zelena solata.

polarbear

Danes: mešana solata z mozzarelo, pečen ribji file.

Jutri: sarma in pire krompir

Migla

Sporočilo je spremenil(a) Migla dne 22. 2011 15:29

Svinjski zrezki v omaki, riž z grahom in korenčkom, paradižnik za solato.

lp

cervus

@polarbear: aja?? hm..... pol bom pa rajš jst tud dons delala golaž in polento ....

MissLady

Polarbear, če počasi tajaš ričet, ne pride pocasto. Jaz ga dam zvečer iz zmrzovalnika v hladilnik in je potem naslednji dan za kosilo glih en prov.

Danes:

- sem dala včeraj iz zmrzovalnika raztresene paprike

- pire krompir (sem  včeraj medtem, ko sem srkala ostanke viskija in čakala, da se kutine ohladijo, pripravila krompir, ga pustila v hladilniku v vodi in v Tupperwarovi posodi)

- slivova pita se pa še taja

Se splača mal vnaprej razmišljat (in seveda tudi delovat v tem smislu), ker je potem več časa za

POSLADEK

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti