Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes:

boranija, kvaliteta " še angeli bi jedli če ............... ", le bi mal pojamrali, da manjka koper, ali vsaj tist, k ena trdi, da ni koper ( pa čeprav jaz vem kaj vem ), pa ga letos nimam na gredi, pa za stročji fižol je po moje "mus ", pa bom gledal drug let, da ne bom brez.

ežoj

Danes pišem jedilnik z naše trgatve. Zamujam zaradi internetne tišine.

gobova juha in juha iz vrečke /za enga, ki ne je gob)

pečena gos, svinjska pečenka, zajčkovi čevapčiči

restan , mlinci, stročji fižol z ocvirki, pečene , bučkini zrezki

v solati, pečena paprika v solati,  v solati

londonske rezine, sirov in študelj

pa ,, in sok

Balenka

ežoj, po moje je tisto, kar ti veš šetraj, ali se motim?

Koprc se ponavadi dodaja kumaram.

rosie

filane paprike, pire krompir, rdeča pesa

tjas

Balenka, pridna si!

Pri nas polnozrnate testenine v solati (paradižnik, mozzarella, paprika, bazilika..)

zelen radič, grozdje (pinot)

Kdaj bo konec vročine

lp

mzm

Danes: pečen piščanec, njoki, grahov paprikaš, mešana solata

breskva

Danes: pečene sardele in sočna krompirjeva solata.

rosie

trening za zimo: pretaknjen goveji jezik v lovski omaki, kruhovi cmoki, raznorazne solate, slivova pita

Sonja

Včeraj: fižolovo-zelenjavna krem juha, domači široki rezanci z makom in lešniki, kompot

Danes: bukov ostrigar z malo smetanove omake, pečen krompir, radič s krompirjem, kompot od včeraj

pirnica

Danes pri nas: česnova juha po moje, krompir v koščkih in stročji fižol z ocvirki, endivija z letošnjim, svežim, njammmmmmmmmmmmm bučnim oljem, fižol in olje iz Veržeja, solata iz okolice Ptuja, krompir s polja pri Cerkniškem jezeru, ocvirki domači. Aha, česen tudi iz okolice Ptuja, jajce v juhi iz okolice Krškega, začimbe z domačega vrta. Je treba jesti lokalno, kajne?  

Tisto, čemur ežoj pravi "kopr" je v resnici sladki janež, listje taistega, ki ga v gomoljni obliki prav radi jedo predvsem Primorci. Že hranim seme zanj.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti