Danes malo petrigamo...kupljena lasagna in domač pico de gallo(sesekljan paradižnik,čebula,čiliji,korijander ali peteršilj in sok limete ali limone).
polarbear
Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem
Danes malo petrigamo...kupljena lasagna in domač pico de gallo(sesekljan paradižnik,čebula,čiliji,korijander ali peteršilj in sok limete ali limone).
polarbearpri nas pa goveja juhica kar iz vrečke, popravljena z jajčnimi ulivanci, pohan puranji file, njoki, ostanki gratiniranih testenin, radič
tjasPraznik v hiši! Pohani melancani! (me je Lady_L zadnjič "spomnila", da jih letos še nismo jedli)
skleda radiča s fižolom in jabolčna sladica
polarbear, kaj pomeni petriganje
?
lp
mzm| mišzmoke je napisal/a: |
polarbear, kaj pomeni petriganje |
"okol prinašati koga" = petrigati
(da ne bom samo smetila: danes kosilo na enem kmečkem turizmu, ne bom razlagala, kaj vse so nudili krožniki in pladnji in sklede in.................)
rimljanka
Goljufati tudi to pomeni ![]()
lp
cervusDanes: riž z piščancem in bučkami, mešana solata, ![]()
He he he Slovenska narečja so pa res ena fajn stvar!
Evo MM sta te že Rimljanka in Elaphus čisto pravilno informirali!
Ravno prejšnji teden sem se do solz nasmejal,ko sem na obisku pri stari mami v domu za ostarele poslušal starega knapa in glažarja kako sta se prepirala!
Pol besed še jaz nisem razumel,pa živim v Zasavju od rojstva!![]()
Danes:juha iz cvetače,pohan oslič,solata,ledena kava.
Jutri:zelenjavno mesna rižota,solata,za sladico pa gibanica.
MilžiDanes bo pri nas zajček v omaki na lovski način, krompirjevi njoki, radič s krompirjem.
pirnicakifl mahune čušpajz sa suhom vratinom iiiiii francoska torta s sadjem od jučer :D
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem

Zvezdice alla Alfredo