Danes:ričet,klobasa,hrenovka, endivija s keompirjem.
Jutri:oslič v pivskem testu, rizi bizi,mešana solata.
MilžiDanes:ričet,klobasa,hrenovka, endivija s keompirjem.
Jutri:oslič v pivskem testu, rizi bizi,mešana solata.
Milži| ežoj je napisal/a: |
Ja, roža, v tistem čaju ti še manjkajo klinčki in pimet, za popoln okus! Uf, to pa mora bit dober! ežoj |
Hvala za nasvet. Mogoče kdaj poskusimo, čeprav klinčkov mož ne mara preveč, pimenta pa še vedno nisem kupila, kljub temu da imam to že nekaj časa v načrtu. Je pa že sedaj zelo dober (še posebej se prileže v mrzlih dneh, saj - tudi zaradi pikantnosti - res dobro pogreje).
Ker kitajskih rezancev vedno skuham več (so mi pogreti še skoraj boljši) je bila včeraj ponovitev četrtkovega kosila.
Danes bo škarpena, krompirček z zelenjavo iz pečice in solata - verjetno kumarična zame in paradižnik s papriko za moža.
roža
POZDRAVLJENI!
Sem nova na vašem forumu, ker vem, da imate vse veliko prakse bi vas prosila za nasvet. Jutri imam kosilo za cca 22 ljudi ni problem skuhati kosilo vendar sladica oziroma pecivo. Nič pametnega se ne spomnim. Rabim nekaj na hitro saj sem danes cel dan v službi (od 8 do 21-h ) in nebom nič naredila bi prosila za nasvet za nekaj kar se zmiksa vlije na pleh in je še dobro za povrhu.
L.P. Jarem
jaremVčeraj: zelenjavna juha, domači skutini štruklji, palačinke, marelični kompot, solata
Danes: zelenjavna juha, sladko zelje, telečji zrezki v omaki, solata
Jutri: goveja juha, pečen krompir, puranovi zrezki v čebulni omaki, kumarična in zelena solata, češnjeva pita s skuto
NENA58Predlagam ti: mera 1 jogurtov lonček : pšeničnega zdroba, sladkorja, mletih orehov; polovico: olja, mleka
in 1 jajce, 1 pecilni prašek, 1 vanilijev prašek, pest rozin namočenih v rumu, 4 večja jabolka. Vse premešaš in narahlo vliješ v pekač, pečeš 20 - 30 minut na 190 sop. C.
L.P.
NENA58HVALA
Zgleda enostavno in sočno. Bom izvedala, mogoče še kaj čokoladnega, potico imam pa v skrinji bo tudi prišla prav.
L.P. Irena
jarem
Danes: škampi v beli buzari, popečen kruh in kumarice v solati.

rrr
Danes: kokošja juha z vlitimi rezanci, orada, spodobno pečena na olju v ponvi, blitva s krompoirjem in priemrno mero česna in peteršilja, kozarček rdečega vinca znanega pridelovalca, pred kratkim pa kava, piškoti in gledanje skozi okno na točo, dež, bliske, .......![]()
U, rrr, do sem je zadišalo ![]()
Pri nas je zelenjavna mineštra iz sosedinega vrta
in razkošje, domači jajčni rezanci z bučkami
skleda radiča s fižolom, breskve
Je bila pa dopoldanska malica taka, kot pri rimljanki popoldanska ![]()
lp
mzm
Danes: rezanci, bučke in šampinjoni s perutnino, mešana solata.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Vitlof s sirom

Dušene školjke s pivom na sredozemski način