Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

melcii

Včeraj: nedeljsko kosilo

Danes: en hud "ajmoht", v katerega sem nametala skoraj vse z domačega vrta (čebula, krompir, fižol, bučka, peteršilj, korenje) pa še nekaj iz trgovine (del začimb, olje in meso). Za sladico pa biskvit z marelično kremo (improvizacija). Če lepo uspe, vam pa še pokažem

JJ

mišzmoke je napisal/a:

OlivaB, polento kupujem v Italiji, okusa sta si pa, presenetljivo, različna. Rumena mi vleče na mlečni, bela pa na špehast okus

O hvala. Sam zarad polente pa res ne bom hodila v Italijo, enkrat spotoma pa. Zdej me pa res že matra ;)

Danes bodo bučke v omaki z makarončki ter skuta s sadjem.

OlivaB

včeraj: juha z rezaci, sv. zrezki z gobami, kruhov cmok ter edivija

danes: golaževa juha, posolanka

Tista Vanjina pita pa izgleda slastno, se mi kar sline cedijo. Rimljanka me je spomnila, da so v naši skrinji tudi krvavice, ki jih bomo v teh sivih dneh pospravili

regica

Danes: na hitro - hrenovka in stročji fižol v solati.

Nena

mejačka je napisal/a:

Ežoj, a je Bevandicina zmanjkalo? No, upam da ne zboliš

mejačka

mejačka nič bat, ni zmanjkalo, edino imam predpisano, če temperatura pade pod dvajset stopinj, Bevandicin forte, je pravzaprav isto, le da ni tako razredčeno. Škoda je edino da je to na nevemkaterilisti, in je samoplačniško, moram vse plačat.

Pa, če sem že pri plačilu, danes sem mogel plačat štiri gume za avto, pa varjenje izpušne cevi ( saj vem, da vas to zanima, posebej v tej temi ) in se zadržal do pozne ure ( o znesku ne črhnem nobene ).  V naši vasi ni take restavracije, ki bi bila res " na nivoju ", vse same ene vaške gostilne, pa nisem imel kam jest ( provinca pač ), časa za kaj skuhat pa tudi ni bilo, zaradi tega, takole kosilo:

uf, japaje že dolg ni bilo pri meni!

ežoj

Ežoj, tolk o kuhi kosil za eno osebo!

rimljanka

Končno smo se preselili k morju in zdaj že veselo kuhamo in uživamo

Danes špageti z dagnjami

MM

Danes smo imeli za kosilo pečene riževe rezance z govedino, papriko in korenčkim v ostrigini omaki. Popoldne smo se pogreli z indijskim čajem (črni čaj skuhan na mleku, začinjen s poprom, čilijem, ingverjem, kardamomom in cimetom).

Že ves dan pa se po malem sladkamo z odlično pito s slivami in mandlji.

roža

Ja, roža, v tistem čaju ti še manjkajo klinčki in pimet, za popoln okus! Uf, to pa mora bit dober!

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti