Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj po prvem skoku v morje ( malo je bilo še mrzzzzzloooo , ampak ) se je odlično prilegla mešana morska plošča v ribji kantini, za povrh pa sladoled

Danes, vpliv morja še drži. tako da sva planila na ribe (jaz divjega lososa, on osličev file), krompirček in jajčevec iz pečice, solato in za posladek light, bio in oh in sploh zdrav domač jagodni sladoled (samo jagode, banana in lahki jogurt).

Ninja24

Sporočilo je spremenil(a) Ninja24 dne 05. 2011 18:59

elaphus in miška, kar skrivajta 

ežoju še nekak oprostim...pod pogojem, da se je z igral. 

Ognjič

Danes: Enoloncnica iz svezega zelja, pelatov in cisto malo mesnih trakcov.

Amelia

Tole je samo za Ognjičko:

cervus

Pri nas, danes pastirska pita in skleda mlade solate direkt z vrta.

Slikice ni, ker smo povabili na kosilo sosedove

Popoldne pa smo otvorili teraso in si privoščili domače jagode (edino, kar letos raste na našem vrtu):

MM

Danes: porova kremna juha, pleskavice, čevapčiči, pečena parika s smetano, zelena solata s koruzo,  ,  , novolerna torta, 

breskva

včeraj:golaž ter kruhova rolada 

sladica:tortica na otroški zabavi!

danes: juhca,,solatka,pečen mladi zajček!

Pol pa čvek ob kavi!otroci počivat!Roštil prpravt pa gas: čevapčiči,pleskavice,vratovina,bučke,... za konec panna cotta ala mamamia s pridihom ala nejčica!Pa če je to recesija!!!

nejčica

Pri nas smo bili danes zelo pridni: Dva delala, ena  samo opazovala.

Za kuhanje ni bilo časa (no, malo lažem), pa sem bila prvič v življnjenju peljana  na takole pripravljenega pujska. Ni rabil nobene BBQ omake.

Zraven južnjaški biskvitki, tale grah in pohan sladek krompir, kot pomfrit, le sladkan namesto posoljen ter seveda hush puppies (to je ostalo na krožniku).

Pred tem pa koruzni kruh z vmešanim bučnim pirejem in s kepico masla z dodanim javorjevim sirupom.

Na vprašanje, kaj je zelenjava dneva, sem dobila odgovor: Pečen krompir. Kjut natakar se je samo muzal: Ja, takole je pri nas na Jugu. Mu je bilo kar jasno, da sem pričakovala brokoli, cvetačo, bučke ali kaj podobnega.

Že danes dam napoved za jutri: Postni dan.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. 2011 01:13

Priznam Vanja, največji vtis je name naredila svinja.

lp

hedonist

Svinja je kralj živali.  Zato se bo danes pekla po kitajsko...

Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti