Včeraj: porova juha, mladi krompirčrk s petršiljem, ocvrte bučke, pečena zelenjava, ocvrti puranji, skleda solate in ![]()
Danes: koruzna juha, pečen losos, pečen krompirček z rožmarinom, skleda solate zraven
in
.
lp, pinka![]()
Včeraj: porova juha, mladi krompirčrk s petršiljem, ocvrte bučke, pečena zelenjava, ocvrti puranji, skleda solate in ![]()
Danes: koruzna juha, pečen losos, pečen krompirček z rožmarinom, skleda solate zraven
in
.
lp, pinka![]()
| nejčica je napisal/a: |
Mišzmoke!tale tvoja polenta se meni zdi fantastična!Mal opiši sestavine predvsem kaj je tisto zeleno v sredini!Pa to kaj pogreješ al hladno postrežeš!?
|
nejčica, samo polenta v lepi oblekici je, hehe. Tisto zeleno je mlada špinača, dušena na olju. Sestavine so tako ali tako vedno drugačne, odvisno, kaj ostaja v hladilniku. lahko pogreješ, se pravi, daš celo v pečico, lahko narežeš na rezine in popečeš v ponvi. V vročih dneh meni ne paše najbolj dodatno pregrevanje stanovanja, zato jo jemo hladno.
lp
mzmwauuuuuuuuu, kake lepe slikice. Bi kar priletela mimo!
Pri nas danes, ne čisto pri nas, tam, kjer sem bila v tabrhi:
goveja juha z rezanci,
pražen krompir, govedina, hren in zelena solata,
pomfri, pečena
, ocvrto pišče, pohan
, pa pečen tud, paradižnikova solata,
slaščice (tolk
, pa dobre), pa ena dobra torta.
nedelja: goveja juha z ribano kašo, svinjska pečenka, slan kompir z maslom in peteršiljem, zelena solata, čokoladna torta pa kasneje ob kavici ![]()
![]()
ponedeljek: porova juha, ocvrt piščanec iz pečice, na maslu popražen laški fižol s kislo smetano, solata
Julijavčeraj smo: pečen osličev file, kruh, paradižnik, sladoled
danes pa bo: morska rižota, za posladek mango ![]()
, imam že frišno zalogo polente
Se že veselim![]()
![]()
beva
Danes:
- definitivno torta polenta!!!!
- skleda regrata, sočnega, krhkega, nabranega tam nekje med Polhovim Gradcem in Škofjo Loko..pojma nimam, je bilo pa za dol past (kaj ljudje čarajo v tistih bregeh.., slamnik dol!!
vse pokošeno, človek bi kar legel na tisti "mah"..v Ljubljani pa zaraščena križišča in same lenobe /sej plačujemo, naj kar drugi nardijo
/
- okej, na prvi pogled ni kulinarično ampak itak je ena prismojena kuhinja tale afnguncanje jare gospode vsepovsod![]()
Poobedek:
- predavanje o Sloveniji (pa kdor bo zdržal, bo zdržal KVAK
)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
japaja
PONEDELJEK:
Goveja juha z domačimi rezanci; paprika nadevana s fižolom (pečena v pečici), zelena solata:

Pozdravček!
Včeraj: piknik: čevapi, perutničke, krompirček, paradižnikovo-paprikasta solata, kruh, ajvar, jajčevci...
Danes: goveja juha
z rezanci, kuhana govedina, pečen krompirček iz pečice, zelena solata![]()
Danes pri meni: disftutando de un hermoso dia soleado( ali po naše, musaka s krompirjem ):
ežoj
| dragička je napisal/a: |
PONEDELJEK: Goveja juha z domačimi rezanci; paprika nadevana s fižolom (pečena v pečici), zelena solata:
Pozdravček! |
Tale paprika izgleda izjemno okusna. Sem iskala recept po bazi pa ga ne najdem, zelo bom vesela, če nam ga zaupaš. Hvala že v naprej!
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Šahovnica

Hempy polenta