Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Goveja juha z ribano kašo, špinačni široki rezanci, piščančja prsa v smetanovi omaki, mešana solata (zelena in radič), sok, kos čokoladne torte. drugi, ki pa niso garali toliko kot jaz, so pa imeli haše s polžki in zeleno solato, ha!

lp

cervus

Petek: krepka fižolova juha, marmorni puding.

breskva

riba z dušeno kitajsko zelenjavo, sv. medaljoni, pire krompir, zelena solata

Balenka

Uf,uf,

danes sem imel polno zaseden dan. Zjutraj sem imel kontrolko, pol neki telefonarenja in administrativnih opravil ( to se bolj lepo sliši kot " mogel sem nekaj plačat ", pol po opravkih v Maribor ( ja, seveda sem se oglasil pri mamamii, sam mi ni hotela odpret, pa sem ureng ropotal, pa je kosilo pri njej odpadlo, menda me je prečitala, da sem prišel na kosilo ), pol, kaj sem pa hoto, sem si mogel sam pripravit:

kaj stokate, saj vas slišim ( in temu on reče kosilo ), kaj manjka, če bi dal še mal vegete, bi bilo prav vegetarijansko kosilo.

Matr, pa res manjka, sem čist pozabil: oliva ( na to bi lahko še kakšno žensko ujel )

ežoj

Jih imam še zate, ežoj, ampak, niso tako leeepo postavljene

Torej, danes ponovno uvajanje rib na naš jedilnik, poskus št.1:

mali osliči iz Jadranskega morja (malo večji od molijev, a se jim še kako drugače reče?) v omaki, popečena polenta,

skleda berivke (Trixi, katera jo bo dlje jedla, hehe)

Uf, tu so same hude ženske, s "trdo" roko! Včeraj japaja, danes elaphus, bo treba v uk!

lp

mzm

četrtek: vpečici ocvrt svinjski kare, zelenjavni riž, mešana solata s paradižnikom

petek: sparglji s pršutom in poširanimi jajci, Hoferjeva lazanja (ni bla preveč dobra), berivka

sobota: zelenjavna juha, pečen svinjski vrat, pražen krompir, berivka

Julija

Danes nič slikic(sem imela povabljence,ki so se sami povabil na kosilo)pa nekako nism mogla s fotoaparatom okol skakat!Za začetek je bil kurji ajmoht,ker so nas obiski presenetili smo pa večerjo vzeli iz hladilnika:puranje čevapčiče,kruh,paradižnikovo solato vmes sem pa še polnjene bučke spacala in so se izkazale kot presežek kosila!To pa še ni vse,pojedli so mi tudi pol pekača trojnega užitka in vse janeževe upognjence!Tako,da sem še vedno pokonc ker moram ponovno spečt sladice za jutri,imamo piknik.Dobr,da je naša dojenčica pridna ,da jaz lahk vse to v en dan stlačim.

nejčica

Danes nic kuhanja: studij in brunch, popoldne sladoled v mestu, zvecer pa lokalna trattoria - upam, da nam tokrat uspe dobiti mizo! Tipicna rimska (tezka) hrana, ampak vcasih pase  Za posladek razgledi z Aventina

Saša
Včeraj: 200 km do bouillabaisse s certifikatom. Vanja

danes: škampi v buzari, veliiiiiiiiiiiika solata in jagode

jutri praznujemo z Julio Child: račja pasteta, burginjonska govedina, njoki (s temi Julia nima nič), čokoladna pena (tu bomo pa recept malo popravili)

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti