Skutno-jabolčna pogača in pasulj, za posladek pa ležanje v travi z našimi mičkenimi.
lp
Skutno-jabolčna pogača in pasulj, za posladek pa ležanje v travi z našimi mičkenimi.
lp
Škoda, da irenakr ne prilepi tudi slikice posladka. Tamičkeni bi bili zagotovo cukrčki
.
Ko smo že pri cukrčkih: sem šla danes v živalski vrt v Ljubljano in tam so bili eni trije, če ne več, vrtci, mičkeni otročki pa tolk luštni, da bi jih kar pojedel ![]()
.
lp
P.s. Se opravičujem za smetenje. Da ne bo čist iz naslova padlo: sirova pita z jogurtom.
cervusA zato me je danes po službi tako vleklo v ZOO!
Danes: pečena vratovina, bulgur (prvič sploh) s papriko, paradižnikom, čebulo in drobnjakom, pa parmezan povrh.
Ko sem videl sliko od dragičke, sem odločil, da tudi jaz poslikam današnje kosilo:
čorba od melancan in puranjih kril, s dodatkon bučke, da bo po moje,
pol pa me nagovorijo, da pogledam na čvek pol pa sploh ne vem več kako in kaj. En cel let sem bil v tej rubriki najbolj reden, sploh ne vem če sam kakšen dan manjkal, računam, cel jedilnik ste mi spoznali, sedaj bi se le ponavljal. Moje kuhanje je pravzaprav ena taka klasika, rahlo se mi zdi podobno do neke mere kot pri dragočki: najmanj enkrat na teden mora bit kaj " na žlico ", pa raje dvakrat, enako je za ribe, pol kakšem kremenatlc in je teden okol in spet znova. Kot je mamamia nekje zapisala, se izogibam, da bi kuhal za zmrzovalnik, izjema je kakšen paprikaš ( piščančji/svinjski ) ki zelo pav pride, bodisi za rižoto, tedtenine, krompir čorbo............., pa sploh bi rad imel zmrzovalnik manj ali več prazen, ni ga čez frišno skuhano...........
Ajd, dosti filozofiranja, bom prišel v računalnike EU, kot un, ki pri kosilih neki tečnari........
ežojA ja, še to: tale novi sistem s slikami mi sploh ne gre v glavo, slike so kar nekje, pol pa moram iskat. Ne razumem, zakaj bi bilo treba dober sistem izboljševat ( komaj sem un stari sistem pogruntal, se je že " izboljšal " ).
ežojNe zgovarjaj se, ežoj, na novonov soistem. Ti kar lepo najprej objavljaj kosila, kmalu bo čas za grah, bob,.....smo že pozabili, kako take čorbe zgledajo, no.
Sploh se mi pa zdi, da že celo večnost nisi jedel ![]()
![]()
![]()
.
Ukrepaj, no, da ne bo krize z ...
Danes: Čufti in pire kromir.
Za razvajanje ob
pa sveže pečeni kvašeni rogljički (polnjeni z marmelado, čokolado in skuto).
Jannaa zelo lep prtiček.
Torek: svinski zrezki z mehiško zelenjavo, polenta, berivka
breskva
, sem mogla nazaj pogledat, o kakšnem prtičku govori breskva, mi je bilo tisto na njem tako všeč, da ga nisem niti opazila! Enako velja za irenokr, pri elaphus sem pa sploh pozabila, kaj je jedla, ko je tako lepo pisala o cukrčkih!
ežoj, da ne bi! Ne sodeloval več v tem forumu
Ja, kako naj novi vidijo, kaj si jedel, če se slike zbrišejo? Pa, a si pozabil, da v isto reko ne moreš stopiti dvakrat?
Da o tabletah in podobnem ne govorim ![]()
Aja, danes smo eni že imeli, eni še bodo, polpete z dodatkom suhega paradižnika in kaper ter prilogo, "zabeljeno" z balzamičnim kisom
skleda berivke in prve češnje, majhne, nikakve, a slaadkeee ![]()
A, to je tudi lahko ideja za kosilo v pol ure, če prejšnji večer narediš maso za polpete.
lp
mzm
ješprenj,ješprenček,ričet al kakor koli že!vanjga je stopil pujs s prvo desno nogo!zraven svež pečen kruhek(danes ga je prvič mesil vsestranski hišni moški(multipraktik)! sladica: vsi,ki smo lahko smo splezali na sosedovo češnjo ostali pa so spodaj čakali da je kaj padlo z neba! 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene gobe

Kitajski rezanci s piščancem