, niti pomislila ne bi na oštarijo, njente. To je bilo samo malo razvajanje moje žlahte, saj veš ....
Da bi celo življenje ......., a a.![]()
, niti pomislila ne bi na oštarijo, njente. To je bilo samo malo razvajanje moje žlahte, saj veš ....
Da bi celo življenje ......., a a.![]()
Danes razvjanje II. del:
gobova juha n goveja juha;
sv. zrezek v naravni omaki, tortilje moje hčere
;
pražen krompir, tortelini;
zeljna solata, stročji fižol, radič, ješprenjeva solata;
sadna solata, jajčka na oko, jabolčni zavitek ostal samo pri zamisli.
Balenka
breskva Balenka ima tako razširjeno kosilo kot pri nas v nedeljo ko jemo skupaj z obema hčerama in enim tamladim.
Včeraj: goveja juha z domačo kašo, pečena telečja krača, puranji zrezki z sirom, pire krompir, tenstan
krompir, pečen krompir z zelenjavo, špinača s smetano, zelena solata z radičem, rdeča pesa v solati in
končno za sladico baklava in čokoladni srčki, ki jih je naredila hči.
irena66
Ampak Balenke še ne prekašam.
Sporočilo je spremenil(a) irena66 dne 21. 2011 19:28Ta rubrika mi je zelo zelo všeč, sploh slikice. Vedno znova pa se mi postavlja vprašanje ker ravno kuham goveji golaž, kaj zraven - no varjant poznam veliko, toda ali imate še kakšno novo.
Moje varjante so npr.: krompirjevi njoki, kruhovi cmoki, polenta, pire krompir, ali krompir v kosih skuhan in vmešan v golaž ter še malo pokuhano (mi rečemo temu krompirjev golaž), pa stročji fižol ali grah, skuhan in tako kot pri krompirjevem golažu malo pokuhano skupaj, pa seveda testenine z drobtinicami prepraženimi na maslu - od tu naprej mi pa zmanjka.
Kaj še jeste zraven golaža?
pa lep dan vsem.
tedykaTedyka, z golažom mi najbolj paše kos kruha, "petka".
Ježeš, zdaj sem videla ob kakšni uri si pisala
. A si v Sloveniji?!
lp![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jaffa torta

Najboljši limonini razpokančki