, kako ste nekateri organizirani! Do nedelje določen jedilnik,
! Še za danes ne vem ![]()
lp
mzm
, kako ste nekateri organizirani! Do nedelje določen jedilnik,
! Še za danes ne vem ![]()
lp
mzmsobota: pečene perutničke, solata iz cvetače
nedelja: krvavica, pečenica, hrenovka (vsak po svoje), kislo zelje, k hrenovki pa nariban korenček v solati
danes: testenine z brokolijem in taščin domači radič
jutri: ribe na posteljici iz melancanov, bučk, paradižnika, kaper in oliv, zapečeno v pečici, solata
lp
kuharica MiciDanes:
- naribana jabolka in korenček s kristalnim sladkorjem in limono
- nekaj časa nič
- juha iz kocke, podaljšana in oplemenitena s kuhanim korenčkom, gomoljem zelene, korenino petršilja in domačo ribano kašo ter narezanim drobnjakom
- zelenjavni štrudeljček
- solata 3 radiči s krompirjem
- solata iz svežega zelja z naribanim korenčkom
Posladek:
- še razmišljam (bo pa vsekakor nekaj kakor predavanje o koleraciji med človekovim dostojanstvom in ločevanjem odpadkov)
Če zdržijo, so do jutri frej KVAK![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
japaja
PONEDELJEK:
Goveja juha, govedina (iz juhe) in pršut v beli omaki, grez in polenta s sirom, zelena solata, rdeča pesa:

Pozdravček!
| mišzmoke je napisal/a: |
lp
|
Ja to,da si jedilnik sestavim za en teden naprej,prakticiram že nekaj časa.Bistvo je,da grem v trgovino in nabavim stvari,ki jih bom v tem tednu potrebovala.Tako nekaj prišparam,ker točno vem kaj potrebujem.Prej sem hodila v trgovino in velikokrat nabavila stvari,ki jih kasneje nisem potrebovala ali pa sem pozabila nanje in je rok trajanja že potekel.Zato vsako nedeljo pogledam po kulinariki in si glede na čas,ki ga imam za kuho sestavim jedilnik,potem pa v ponedeljek hops vtrgovino po sestavine.Tako tam ne stojim vsak dan(kot prej)in vlačim domov stvari,ki jih kasneje ne potrebujem.Vsaj jaz,ki sem bolj zapravljive sorte glede hrane kar nekaj prišparam.Dnevno kupujem samo kruh in mleko,pa še po to pošlem otroka ali moža,ki kupijo res samo to.
Danes nič kuhanja ( irena ), sam pogrevanje v okviru akcije " praznimo zmrzovalnik ":

Gobova juha, puranji čevapčiči in solata.
VilmaEžoj, katera Erika ti je pa vino transparento poslala?
japaja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Angleški kolač

Eksotični suši