Ploščati špageti z morskimi sadeži
jaz sem pa že pri pop.malici ![]()
sicer pa danes za kosilo:

česnova juha (iz vrečke
), riž s curryjem (pa ne iz baze), zraven mladi stočji fižol z gobicami in orehi (z malo improvizacije), zeleni čaj in fortune cookie ![]()
palalačinka*
Danes:polnjena paprika,pire krompir in http://www.kulinarika.net/recepti/6221/sladice/najboljs
Jutri:porova juha,piščančji zrezki na ciganski način,riž,v sopari kuhano korenje in grašek,solata iz endivije in rdečega radiča za posladek bodo popoldan pečeni kostanji
Ponedeljek:goveja juha z vodnimi palačinkami,govedino in nastrganim svežim korenčkom,puding:
Torek:makaronovo meso,solata(zelena in solata iz rdeče pese)
Sreda:kostna juha z obilo zelenjave,ribe(vitki som)krompirjeva solata s porom
Četrtek:kisla repa,sveže luščen fižol in pečenice
Petek:zelenjavna juha,rižev narastek,kruh
kalciclJoj, kje je danes ežoj ?
danes : segedin, kruh, kuhan kostanj ![]()
lp
mišzmokeKatti, na prejšnji strani, tista slikca s špinačo/blitvo, a si tisto miksala s paličnim mešalnikom?
Glede ribe, sam se mi zdi, da morda riba ni bila suha pred pečenjem in morda, da olje ni bilo dovolj vroče.
Pri meni danes: en kamarat s kulinarike mi je svetoval, da knjige vržem stran in začnem s prakso. Pa evo:

Ena kameratica ( ali je pa kameratka ) mi je svetovala naj še eno knjigo vržem zraven, in ji povem kje. Tega ravno ne razumem.
Pa če bi vi vedli kako dobro grozdje jaz imam, še sladkorni bolniki ga jedo ( ne, ni nič kislo ). Hvala vinogradnikom!
ežoj
Danes> Solata.
Jutri: Vsi na broju: bučna juha, kruhovi cmoki, špikana govedina v lovski omaki (sicer po spominu, ampak recept je iz Nedeljskega dnevnika izpred ene 40 let
) Solata ali mešana zelenjava. Za sladico bo pa za ene nekaj iz zmrzovalnika. ![]()
Pa ne dojenček, da ne bo pomote.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 09.okt 2010 18:41
petek: goveji golaž, pz peresniki, solata
sobota: polpeti, masleni krompir s peteršiljem, fižolova solata
nedelja: juha (še ne vem kakšna), sv. pečenka, pražen krompir, mešane gobice, zeljna solata s korenčkom
JulijaKatti, na prejšnji strani, tista slikca s špinačo/blitvo, a si tisto miksala s paličnim mešalnikom?
Glede ribe, sam se mi zdi, da morda riba ni bila suha pred pečenjem in morda, da olje ni bilo dovolj vroče.
Pri meni danes: en kamarat s kulinarike mi je svetoval, da knjige vržem stran in začnem s prakso. Pa evo:

Ena kameratica ( ali je pa kameratka ) mi je svetovala naj še eno knjigo vržem zraven, in ji povem kje. Tega ravno ne razumem.
Pa če bi vi vedli kako dobro grozdje jaz imam, še sladkorni bolniki ga jedo ( ne, ni nič kislo ). Hvala vinogradnikom!
ežoj
Mogoče riba res ni bila skrbno obrisana.
Ja špinačo sem pa s paličnim spasirala. Je pa po receptu od s.Vendeline- Špinača s smetanovim podmetom, v receptu jo miksa.
Ker smo ravno pri špinači. Imam tole špinačo:
http://www.semenarna.si/podrobnosti-artikla-spinacnic
Ali dela še drugo leto, ali jo je potrebno na novo sejat?

Sobota: Kisla repa, krompirjevi svaljki,pečen kotlet in precej velika skleda mešanega radiča s fižolom. Popoldan pa šeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti z morskimi sadeži

Bruschette s paradižnikom in kumarami