Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: porova juha s slanino, krompirjem in ovsenimi kosmiči, palačinke s slivovo marmelado.

porova_juha_s_krompirjem_in_ovsenimi_kosmii_ter_palainke_z_mar_211_595

No ja, saj ni težko, ampak mi je vseeno mal nagajalo - ne kuharija, pač pa tale foto shramba.

rrr

Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 07.okt 2010 14:03

Pravzaprav mi je tudi kuhanje mal nagajalo. A mi lahko kdo pove, zakaj tako tanko narezan krompir še po dobrih petnajstih minutah kuhanja, ostaja trd??

rrr
verjetno ga daš kuhat med ostale sestavine, jaz ga vedno skuham posebej in ko je kuhan ga dodam med ostale sestavine-nikoli trd in vedno zelo dobro kuhan pa še malo zgosti vso zadevo,ker ga pustim,da se kuha še ene 5 min. lep pozdrav! čebulka

Bravo rrr, pa dejte ženske slikat ( sam pazite, da bo prt tak, kot se šika.

rrr, za krompir itak veš, ne sme bit nič kislega ( paradajz, mezga kis ) če tega ni pol ne vem.

Pri meni:

bo kaj danes kosila ali ne?

Seveda bo, kaj pa bo ne povem, boste mogli mal ugibat:

Meditacija je itak samoumevna pa o tem tokrat ne bi.

jedilnica za lepo vreme, neki se sonce sili, videti je prijazno, prav toplo pa ni.

ežoj
Oj, praviš, da se ti krompir ne skuha dovolj. Zelo je odvisno od krompirja. Jaz imam takega, ki je hitro kuhan. Ne vem pa, kako se imenuje, ker je domač. Tole sem pa jaz jedla danes za kosilo: špargljevo kremno juho, skutine štruklje z jurčki v smetanovi omaki, solato (je bila že kar preveč). Pa lep dan še naprej. Barby61

rrr, krompir se preverjeno ne skuha hitro v kislem okolju.

Ežoj, tale mucka je pa tako srčkana, da če mi poveš, kje stanuješ, jo pridem iskat.

Danes: Solata solo. No, ja ne čist solo. Imam ljubečo družbo:

Še poročilo od včeraj: Moji nemški obiskarji so bili tako navdušeni nad mojimi štruklji, da sploh ne morem povedat. In Malinina omama je dobesedno očarala njih, možička in najbližje sosede (dobesedno). S slednjimi si redno izmenjujemo sladice.

Vanja
Najbolje je, da krompir podušiš skupaj z porom. Jaz imam zdaj vrečo domačega krompirja, ki se zelo dolgo kuha. Drugač pa da ne povem, da je danes mlaj že v zraku...Med paprikaš so se pritihotapili vražji feferoni in jed je romala v koš, saj ne bi noben pri družini preživel....Še roke me pečejo....Res škoda..... Pa naj grejo dobre tašče, ki ne vejo kaj zrase k .... Ampak ko sem surovega probala se ni nič čutilo, šele ko sem jih dala v jed.... ojoj... Zdaj kuham drugo rundo-blago..... Drugač pa Ežoj, moj mož je kupil nov fotoaparat in čakam na inštrukcije... Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 07.okt 2010 15:40

To, da se krompir v družbi s kislimi zadevami ni pripravljen ravno hitro omehčati (ali pa sploh ne), mi je znano. Ni pa mi jasno, zakaj se danes ni hotel - najprej sem popražila par koščkov slanine, na to sem potem dala na tanke rezinice narezan por in ko se je le-ta skoraj razpustil, sem dodala na cca 3mm debeline narezan krompir (domač). Potem sem vse skupaj zalila, posolila, popoprala in ...čakala ...ampak krompir se ni omehčal, prav čudno, res.

rrr

Vanja, naslova ne povem, ne morem povedat kakšno s*anje imam s sosedi ( pa razvrat da jih moti, pa nemorala..... ) moram bit previden.

Trixi, kaj je manjkalo staremu fotoaparatu ( razen če je tolk star, da je na filme ). Kakorkoli, komi čakamo!

ežoj

Ribaracarak, pri nas rečemo, da je krompir steklen, kadar se ne skuha (sploh), tudi sam v vodi ne. Je bil to velik krompir? Taki so radi v sredi stekleni. Če ostali krompir že povsem razpade, ta ostane steklast, nekako prozoren in trd. Mogoče je bilo pa s tvojim krompirjem tako.

Danes: pijača v prijetni družbi z nadihom po morju za predjed, lignji, pomokani in ocvrti, mehki, kot morajo biti, mešana solata po moji izbiri, kasneje še kava z mlekom za "poobedek". Na vseh treh lokacijah prijazno postreženo. Tako pač je, če je služba dopoldan in še popoldan. Vmes se je za nekaj trenutkov celo pokazalo.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti