Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ja ežoj ne vem, če si bil tako priden kot praviš. Na sliki vidim, da muce nekaj malcajo.

Danes- polžki z paradižnikovo omako.

Včeraj pa tople kumare z kromirjem. Sem jih delala prvič, o saj res, še resept moram ocenit.

katti

Kaj pa so to špecli Dragička?

katti

katti je napisal/a:

Kaj pa so to špecli Dragička?

katti

Upam, da Dragička ne bo jezna name, ker odgovarjam. Špecli so sveže testenine (vlivanci), ki jih množično kuhajo in pripravljajo na Bavarskem, v Švici in še mogoče kje. Tukajle je moj recept.

http://www.kulinarika.net/recepti/12008/testenine/specl

Vanja

Ko se jaz pripravljam na odgovor, Vanja je že bolj urna.

Še slikica "strojčka".

picture_083_290

Pozdravček!

Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 28. 2010 19:40

No, tudi s takim "strojčkom", čeprav nenamenskim, gre prav uspešno.

rimljanka
Ponedeljek: pečen brancin, zelenjavni ratovnik, rukola in zelena solata, domač vanilji sladoled z rozinami. breskva

Dragička, kje pa si kupila svoj strojček za špecle? Nekako si ne predstavljam ribežna za to opravilo.

naor

Naor, jaz si tudi ne predstavljam, kako bi šlo na ribežn, ker je testo zelo tekoče. Če imaš kako ponev, ki je ne rabiš več, naj ti mož zvrta vanjo promerno velike lukjne. Ne bo ti treba zapravljati oz. bo lahko šel višek v budget za čevlje, pa še reciklirala boš.

Vanja

Naor, v Mulerju - nekaj okrog 19 E.

Pozdravček!

Danes bo po daljši bolniški dijeti kuharski dan! Pipči in zelena solata. Da obrazložim pipče..moja oma jih je naredila iz ostanka krompirjevega testa za cmoke,lahko se kuhajo in zabelijo kot cmoki ali ocvrejo v olju. Testo samo zrolaš v obliko čevapčiča in ocvreš v olju(zraven zelene solate bolj pašejo ocvrti). Sem enkrat gledal kako so se včasih delali špecli. Torej...maso(napol tekočo) je kuhar zlil na desko za rezanje in potem z lopatico nad loncem šibal špecle v krop... http://www.genial-lecker.de/archiv/2007/01/tipp Evo takole nekako. polarbear

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti