Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

en lep pozdravček vsem tukaj jaz bi pa rada jutri naredila eno tipično slovensko jed za kosilo,ki je zelo dobra.kaj mi predlagate?kaj naj naredim? biba22 Sporočilo je spremenil(a) biba22 dne 28. 2010 12:50
Včeraj: čičerika v omaki iz hokaido buče, paprike in paradižnika, gratinirana v pečici, radič Danes: polnozrnate tortilje z nadevom iz leče, koruze, paprike in jajčevca, tatarska omaka ali dimljen sir za preliv, radič v solati Ninja24
Sem planirala za danes testenine pa sem se premislila. Praznjenje zamrzovalnika po željah družinskih članov. Za najstarejšo, sinčka in mene bo juha, brancin, krompir, solata. Mož pride pozno bo golaž in makarone, najmlajša pa pride zvečer in bo dobila polnjeno papriko in pire. Jutri ponovno praznjenje zamrzovalnika - lazanja, musaka , solata. Biba22, nič nisi omenila za kakšne goste kuhaš. Lahko narediš kislo zelje/repo, krompir ali žganci, matevž zraven pa pečenice/krvavice. Lahko pa joto, segedin, bograč. Ali pa domačo gobovo juho in ajdove žgance. Če pa imaš bolj izbirčne goste pa poskusi za predjed z ajdovo kašo z jurčki , za glavno jed pa dobro zapečeno postrv na tržaški način, krompirjem in motovilcem ali radičem z jajci. Za posladek pa gibanico ali krhke flancate. Sicer pa bodo ostali svetovali še kaj dobrega.

Vanja, čisto lepo si te predstavljam, kako ješ dvojni burger in iščeš papirne brisače, da se obrišeš, kot un možakar na youtube.

Danes testenine in dušeno zelje:

Jedilnica za lepo vreme temporary open.

ežoj

Ežoj, ti pa tako zdravo živiš (no, mislim SAMO na kosila) zadnje čase, da boš preveč zdrav postal......

rimljanka

En velik lonec paštafižola.

japaja

Evo, da ne rečete, da nisem vsega pojedel, tako je videti miza po kosilu:

ma rimljanka, pravila zdrave prehrane so simpl: ena tretjina ogljikovih hidratov, tretjina zelenjave, tretjina proteinov. Vino pride kot nekakšen joker, z vinom lahko zamenjaš katerokoli tretjino ( tako sem vsaj jaz razumel, pa ne bom preverjal, če sem morda narobe razumel )

ežoj

O, nova lokacija jedilnice za lepo vreme, pa ne, da za soncem hodiš (Al se z ono flanco na levi hvališ? Saj vem, je polna antioksidantov). A peteršilja in ko...khm....khm...khm....pa nič?

Spredaj pa Ognjič, pardon, ognjič. Lepo, lepo..........

rimljanka

Musaka, solata

musaka_290

Nena

O japaja je tudi odprla svojo jedilnico.Dobrodošla nazaj med žive!

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti