Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Sobota: me je moj v.d. moža peljal na tadober sladoled na obalo in pico .....naši doma so imeli pa pasulj s klobaso ;) Nedelja: puranji ptički polnjeni z dimljenim sirom in sušenim paradižnikom, polnozrnat riž z zelišči, dušen brokoli, solata Ponedeljek: polnozrnate testenine s tuno, koruzo in rdečo papriko, solata Danes: pečen krompir iz pečice s korenčkom in česnom, radič v solati Ninja24

danes:dušena govedina, široki rezanci, solata

jutri:piščančji paprikaš, ajdovi žganci 

Iva
Ljudje, samo meso kuhate. Neverjetno. :( A res ne gre kakšen dan brez? tinkara2010
Tinkara2010, seveda gre tudi brez mesa, če pozorno bereš boš videla, da je tako beva

Tinkara 2010, vsak izbira pač po svoje. Sicer pa, kje pa piše, da je vsak dan gora mesa? Morda je pa vsak dan po malo nekomu pač bolj všeč kot 2x na teden, pa takrat veliko. In prav v nobenem kosilu ni samo meso.

Tema za brezmesna (no ja, ribe so zame tudi meso) je pa tudi odprta.

Pa nam še ti zaupaj svoja (brezmesna) kosila. rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 10.nov 2010 06:00
Rižota z orehi in gorgonzolo, solata, jagodna pita. Včeraj: popečena polenta s čiijem, piščančji file, zelena solata. Saša
Danes:pečenice ,zelje,ajdovi žganci. Jutri:zelenjavna rižota, zelena solata,(brez mesa) Milži

Sashika, jaz bi te lepo, lepo, lepo prosila za recept za rižotko z orehi

MM

irenakr je napisal/a:
dušeno rdeče zelje, krompirjevi žganci in krača. Slikice pa žal ne znam naložit. Jih imam med datotekami, pa ko bi se morala naložit se izpiše img in zraven besede s številkami. Nimam pojma kaj moram naredit, žal. irenakr

Poskusi tu , ti ne veš, kaj vse sem se naučila!

lp

mzm
Morska medvedka, rižota z orehi je kar zelo zimproviziran recept, nastal zato, ker imava oba z mojim rada kombinacijo gorgonzole, belega vina, in orehov (oreščkov): na olivnem olju (maslu, če ti je ljubše) popražim malo (četrtinko) čebule, dodam meto, žajbelj, poper, pehtran, orehe (gre super tudi v kombinaciji s pistacijami), po cca.1 min zalijem z belim vinom in vodo. Ko zavre, dodam riž (okroglozrnat). Približno 5 min preden je riž kuhan, solim, dodam za en - dva oreha gorgonzole (lahko tudi več, meni je potem okus preveč izrazit). Če je treba, zalijem (ponavadi z mešanico vode in vina, če želiš lahko tudi s smetano). Zraven gre nariban parmezan. Dober tek! Saša Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti