Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: bečarski paprikaš, polenta, mešana solata.

breskva

Danes:

gobova juha s krompirjem, piščančji paprikaš, panna cotta a la mamamia z malinovim prelivom

Jutri:

juha iz piščančjih kosti z domačimi rezanci, piščančji zrezki z žara, pražene gobe s česnom in peteršiljem, pire krompir, radičeva solata, sladica se pa še planira

micogica

danes rižota iz ajdove kaše, endivija s krompirjem in kostanjeva rulada

branka171

Danes sem povabila svojo vegetarijanko na kosilo.  Vprašala sem jo, če bi jedla žgance in zelje, pa je potrdila jedilnik. Vseeno se mi je zdelo malo malo, pa sem dodala še zelenjavno juho in jabolčno skutin štrudel. Potem sem se malo afnala in si dodelila dve uri za izvedbo. V te dve uri ni všteto testo, ki sem ga naredila že zjutraj. S sprotnim pospravljanjem, valjanjem, luplenjem, pripravo mize  sem zmogla. Saj jedilnik ni zahteven, ampak dve uri kar hitro mineta, sploh če si navajen bolj na"izi" in te nihče ne priganja.  

Edino žganci in zelje brez ocvirkov niso ne vem kakšna jed. Zabelila sem jih s tanko narezano čebulco, popraženo na olju. 

naor

je napisal/a:
Hojla!
(meso za par minut namočimo v mleko, da je bolj sočno)

Kako pri milem bogu je ena pokojna žival mehkejša, če jo za par minut namočimo v mleko, saj ni star kruh ?

Iskreno ne vem in se mogoče motim, vendar po moje za par minut pomaga edino HCl.

Kosilo:

Goveji križ (debelina 1,5cm) prepečemo na vsaki strani 2 minuti, na vrelem olivnem olju.

Meso vzamemo iz posode, počakamo 5 minut in v preostanek olja in mesnega soka vmešamo žlico kisle smetane in ščepec timijana, da dobimo omako.

Postrežemo z rižem ali testeninami prelitimi z omako in paradajz solato.

archi

Dosti različnih zadev skozi teden. Ja BOG POMAGAJ A NE, saj pa sem te bil pri teti v Zagrebu. In tam se defintivno zna kuhati in se kuha po dobro preverjenih klasičnih starih receptih. Kaj je že molekularna kuhinja  in kaj je v primerjavi s hrano na žlico, morskimi lonci, ter doma narejeno rdečo peso (v kataro sem zaljubljen in me vedno naslednji dan skrbi da imam vnetje ledvic. Ok, saj se pol spomnim, da sem pojedel pol kilce pese ) , špinačo direktno iz placa (tržnice) ter narejeno v špinačo z tono domačega česna ter domače smetane. Da pa o sirih, skutah in sadju sploh ne govorim. Long live tisti 2 mega tržnici v Zagrebu in prijazni ljudje in obrazi...Vsaki dan. 
Dol z našim oglarčkom ter njegovim odnosom do nekoč bisera Mbja...osrednjo tržnico, namreč!

Včeraj; Praznovanje maminega in mojega roj. dneva. 
Domača gobova juha, "isti dan kot je bila pečena dala glavo" kura z dosti file (mmmmmm), domači mlinci (uvoženi. Iz placa oz. zagrebške tržnice. Definitivno najboljši mlinci. Boljši dvomim da obstajajo. Preliti z vroco vodo da se malo omehčajo, nato pa dodan sok pečene kure...Ajajaja. NEBESA), domača mešamna solata z mozarello, Sivi pinot za konec pa meni na čast moja omiljena MEDENA PITA. What does someone need or want more for his birthday?!?!? PERFECT DAY, WITH PERFECT PEOPLE....ljubezen ne pozna meja!

Danes: Sarmica (uvožena)

Jutri: Domača kurika ( včeraj je v čast maminem in mojem roj.dnevu dala življenje. Smo se ji zahvalili in tudi ob NAGOVORU sem jo omenil. Ni dala glave zastojn!) in domača sveža pesa (uvožena )

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Danes bo bučna kremna juha, štefani pečenka, pražena mešana zelenjava, pire krompir, solata. Posladek pa jabolčni zavitek, še od včeraj.

msegov

Korenčkova juha. rižota (divjačinsko meso, zelenjava), mešana solata (zelje, zelena, rdeča pesa - z vrta:), jogurtovo pecivo s hruškami.

Lp

majaos

NEDELJA:

Kurja juhica z domačimi rezanci; popečeno kurje meso, kuhani skutni štruklji, omaka z zmletimi jurčki; endivija s krompirjem in kuhanim jajčkom:

Pozdravček!

danes: kamniški odščipanci, zelenjavna prikuha, kuhan krompir, kumare na solato

mali kuhar

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti