no sej, sem pol razmišljala, da nismo vsi na istem. :D nimate vsi 2 majhnih vragolinov doma ;)
Mamka Bršljanka
Rogljič Croque Madame
no sej, sem pol razmišljala, da nismo vsi na istem. :D nimate vsi 2 majhnih vragolinov doma ;)
Mamka BršljankaDanes eni paradižnikovo juho - prvič sem jo kuhala in je bila odlična! - drugi pa zabeljen stročji fižol.
msegovDanes; Paradižnikova solata
Jutri: Nekaj v Tolminu, kjer pospravljamo stojnice. Metalcamp finally over.
Upam da ne bo z žara, ali pa kakšnih hitrih po BALKANSKO pohanih šniclov, kur, sirov...
Te že rajši kakšen dober sirov burek in kefir.
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Krompir in stročji fižol, zabeljena z ocvirki in kislo smetano.
rosieDanes: domača pizza "sprehod po hladilniku", nato zaključevanje in okraševanje peke ter pokušnja peciva (ace rezine, makovo pecivo, narkočokomafini, tribarvno pisano pecivo. Pečeno pa je že: vanilijevi rogljički - ki so postali hlebčki, mehki bananini keksi in makovo pecivo).
Pa k pizzi paše laško
in obvezna
.
Jutri: kalamari na žaru, dalmatinska blitva s krompirjem in vzpon na bližnjo vzpetino.
Nedelja: rojstnodnevni piknik: čevapčiči, pleskavice, ražnjiči, bučke, melancani, paprika, vse bo pečeno na žaru, poleg pa svež domač čebulni kruh ter lepinje. Posladek: grozdje, melona in pecivo, ki smo ga (bomo) napekli čez teden (favorizirano je makovo pecivo, ki ga najbrž ne bo nič za na pladnje. Se mi je vsulo ruma
).
Aja, pa seveda obvezne solate: paradižnikova s feto in čebulo, baziliko, stročji fižol s petršiljem in česnom pa ajvar, pindjur ljutenica, eni pa za zraven prisegajo na kečap (haloo). Če si bom upala pa bom za predjed ponudila še etin prebranec, prej popečen v pečici, za vsakega par žlic, da ne bo prehuda ura.
mamka
| Mamka Bršljanka je napisal/a: |
presenečate me! ne morem verjet, da imate čas kuhat taka kosila med tednom ... kako?!? po koncu službe grem po tamala v vrtec in ob 16:15 smo doma, ob 16:40 je mož že doma in najkasnej ob 17:00 mora bit kosilo že na mizi. Sam medtem moram pa poskrbet, da imata tamala kaj za počet, sicer mi visita za vratom in potem je kosilo namesto z warp brzino, s polžjo in ne gre nikamor ... da ne govorim o tem, da mora bit že vse doma v hladilniku ... Mamka Bršljanka |
Če bi se to dogajalo pri meni, bi naredila tako: tistih 25 minut do prihoda cenjenega gospoda bi pocartala juniorčka, povprašala, kako so se imeli v vrtcu in katero novo pravljico oz. pesmico sta se naučila, vse to bi z veseljem vsi skupaj povedali tudi dragemu očku v 8 minutah od njegovega prihoda v topel domek, potem pa bi dragi očka in juniorja še kakšno sami rekli, prinesli mamici kak krompir oz. solato iz shrambe/vrta, pogrnili mizo, pripravili krožnike...in čez pol ure bi vsi 4 dobre volje sedli za mizo.
Tako nekako... In kaj bi se zgodilo, če bi ti zbolela in bi se tisto "mora biti ob 17.00 na mizi" sfižilo?
Sicer je bilo pri nas danes še dopustniško vlačenje sem in tja in smo imeli v času kosila za zajtrk palačinke, narejene pretežno z mineralno vodo, ker je zmanjkalo mleka.
OgnjičPaprike(in čiliji) polnjene z puranjim mletim mesom,omaka iz domačega paradižnika.
Se je nakuhalo kar za nekaj porcij,ki so romale v zamrzovalnik.
Evo Mama Bršljanka tudi to je ena varijanta za hitra kosila.
Tudi sam vedno nimam časa za kuho,zato ko kuham kaj na žlico(golaž,paprike,sataraš,boranija....),se skuha v največjem loncu in zamrzne po porcijah.Tudi razni polpeti se dobro zamrznejo,pa juhe,obare,skratka mali milijon jedi!
Ko je stiska s časom,vzameš ven,v mikrovalovko in čez 15 minut ješ dobro,doma skuhano kosilo!
polarbearDanes: goveji koščki z grahom, pečen krompir, mešana solata
danes: piščančja enchilada
mali kuharKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rogljič Croque Madame

Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako