Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Odščipanci to so taki majčkeni krogci iz faširanega mesa, ki jih kupim v Mercatorju. (kakšen opis) Drugače so odlični poleti za žar. Regrat pa res uspeva, a ne tako kot pomladi. Ne ga nabirati tam kjer psi !! Za kravice pa ne vem. Pri nas imamo domače, zadnjič smo imeli kupljene (domačih zmanjkalo) pa so se čist razdrle. Ne vem. lp katti
Mi jih kupimo na eni kmetiji, ko jih naredijo, pa zamrznemo; letos imamo plan, da jih spet naredimo sami, po maminem (ki ga ima od mame) receptu, z njenimi inštrukcijami. Za sproti pa od KZ Laško. Zadnjič sem jih pa kupila pri še vedno najboljšem sosedu, od Meso Kamnik (nekaj takega, zanesljivo iz Kamnika), oboje so nam všeč. Kamniške imajo ješprenj, Laške pa se mi zdi, da riž. Mi itak nikoli nismo delali ajdovih. Ko smo že ravno pri "krvavih zadevah". Mi smo vedno ob kolinah jedli pečeno kri. Poznate? rimljanka
Jaz sem mislila, da so "odščipanci" - testo, ki ga s prsti trgaš in dajaš v slani krop. Joj, tako si želim dobre, tenke... krvavice. Slišala sem, da je v Iv. Gorici oz. mogoče celo v Stični ena privat mesnica in da ima zelo dobro meso in mesne izdelke? Ali katera pozna Pozdravček!
petek: makaronovo meso, radič s krompirjem lp Julija
danes: mešana solata s pečenim piščancem tjas
torek: zdrobovi žličniki (pirin zdrob) v juhi iz piščanca in veliko zelenjave, domače kocke s suhim sadjem (fige in marelice). sreda: rizi bizi, motovilec četrtek: pečena piščančja stegna in zelenjava (korenček, paprika, rdeča čebula). petek: post ob vodi in soku iz jabolka, pomaranče, korenčka, rdeče pese in mletih lanenih semen. lp dome
Pri nas pa danes: hrenovke v gorčično-zelenjavni omaki, skutni štruklji (s katerimi mi je mami včeraj grenila dan- na vsak način jih hoče imet) in skutni štrudelj z borovnicami- vse v znamenju skute rozanec
včeraj: morski list v omaki s šampinjoni, radič, posušeni kaki. danes: gremo na pizzo. Lp anita
rižota z veliko zelenjave, malo meska in malo gobic, pa zelena solata, za sladičko pa miške! ANJA
ocvrte polnjene palačinke, koruzna solata jutri musaka Lep vikend mišika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti