| rimljanka je napisal/a: |
jetrca, zavita v pečko, bi rekla.
|
Hvala rimljanka, sem šla malo tudi na google pogledat, bo tudi pri nas enkrat, samo še žar mora zalaufat ![]()
| rimljanka je napisal/a: |
jetrca, zavita v pečko, bi rekla.
|
Hvala rimljanka, sem šla malo tudi na google pogledat, bo tudi pri nas enkrat, samo še žar mora zalaufat ![]()
Danes: kremna juha iz fižola, kruhov narastek s hruško in čokolado
Danes: mesni trakci s sladkim janežem in korenjem, rjav riž, cvetača in brokoli z maslom
skleda zelene solate, košček včerajšnjega (od predvčerajšnjim
) pecivalp
| babka1951 je napisal/a: |
gogad - meni se kar sanja od tistega tvojega trisa v BUFu, škoda ko je slikca nekam izginila Danes: gosta zelenjavna čorbica, zavitek z jabolki in skuto, sadje in kidanje
|
Pa res,sem šla gledat...kje je slika ...tri dni me ni(uživala na sončni Opatijski rivieri)...pa dobi slika noge ...me res zanima kam je izginila![]()
| irenakr je napisal/a: |
Danes: špeclni (iz Hofera), omaka iz mletega mesa in leče, solata pa iz domačih sestavin (regrat za vzorec, rdeči radič, pisan radič) z jajci in Lep prvi pomladanski dan želim!
|
| illeanna je napisal/a: |
Živjo, hvala za vse lepe dobrodošlice - ima človek kar lepši dan :) Včeraj se nobenemu ni dalo v trgovino, zato danes: improviziran mac&cheese, za sladico bananini scones in kavica, dete pa je imelo brokoli kašico, včeraj skupaj z mano cvetačo... illeanna |
Ulalala, draga ILLEANNA. Izgled kavice in sconesov pa TOOOP
. Ste si privoščili smetano iz tube, a ne
.
Bananini scones so domača produkcija? Sem veliki fan te ita. čajne sladice in jih 1x mesečno pečem, ter tako dopolnjujem zalogo
. Ne smejo manjkat na nobenem kafetkanju/čajanki.
Danes:
- Domača zdrava brokoli/cvetačna juhica z sojinim mlekom (ahh, ahh, tale nov mešalnik
)
- Ostanki "pola svedrovcev" (le kako se jim pravilno reče!?!?) s tinstanim sladkim zeljem
- Brokoli/cvetača al dente popečena na maslu
- zeljnata solata
Za večerjo pa...uf, uf OHOHO. Kako slastno bo...![]()
ČETRTEK:
Grahova kremna juhica; pečen file "vitkega soma", kuhan krompir v kosih; motovilec in radič s fižolom:

Pozdravček!
Krvavice, fižol v stročju in .....REGRAT. Ja, pomlad se je začela tudi zame.
Za slikat pa ravno ni bilo, ker je krvavice razneslo.
pirnica| MBrando je napisal/a: |
Ulalala, draga ILLEANNA. Izgled kavice in sconesov pa TOOOP
|
O ne ne, smetana stepena doma :D Scones seveda domači, večinoma imam najrajši doma pečene sladice - take inu drugačne... :) pa še malo improviziram, da je čisto nekaj posebnega :)
Sicer pa pri nas danes za kosilo:
Omleta s sirom in koruzni kruhek, za sladico jogurt&banana, dete je imelo bananino kašico - vse pojedlo!! popoldne pa bo najbrž kuhan korenček..
Čez noč marinirana in v pečici pečena piščančja noga, solata, za sladico pa jagode.
Včeraj rižota in kitajsko zelje s fižolom, danes špageti z mesno/zelenjavno omako, kitajsko zelje, endivija in fižol:
(Uf, bo treba prt zamenjat)
JJKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Curry riž s tofujem

Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni