Danes: zelenjavna juha, sadna prosena kaša s skuto
breskva
Danes: zelenjavna juha, sadna prosena kaša s skuto
breskva
Danes> Nolina zimska kremna juha, namesto
štrudla: Mešana solata s svežim popečenim lososom. Kozarček prosecca.
Jutri se začne teden solat v dobri
družbi.
Ah, Ežoj ima spet tako lepo (ker vidim samo eno) baklavo, kot da pričakuje "visoke" obiske. ![]()
![]()
ČE sem čisto odkrita, bi bila vesela, če krvavic ne bi slikali tako pogosto kot jih. NO, slikate jih lahko, samo za božjo voljo, ne objavljajte slik.
TOOOOOOLK se mi jo lušta. ![]()
![]()
![]()
E, sem se pozabila pohvalit: Včeraj mi je prišla na misel svetovna ideja za božični desert: Kostanjev Creme Brulee. Potem, ko sem imela vse naštudirano, torej, koliko kostanja za eno rundo (4jajca), kaj dodati, da bo okus oplemeniten...mi pride na misel, da bo treba idejo patentirat (se hecam, OK?), poguglam tole mojo pogruntavščino in ugotovim, da sploh ni nova ideja. ![]()
![]()
Vanja
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Danes> Nolina zimska kremna juha, namesto Jutri se začne teden solat v dobri Ah, Ežoj ima spet tako lepo (ker vidim samo eno) baklavo, kot da pričakuje "visoke" obiske. ČE sem čisto odkrita, bi bila vesela, če krvavic ne bi slikali tako pogosto kot jih. NO, slikate jih lahko, samo za božjo voljo, ne objavljajte slik. E, sem se pozabila pohvalit: Včeraj mi je prišla na misel svetovna ideja za božični desert: Kostanjev Creme Brulee. Potem, ko sem imela vse naštudirano, torej, koliko kostanja za eno rundo (4jajca), kaj dodati, da bo okus oplemeniten...mi pride na misel, da bo treba idejo patentirat (se hecam, OK?), poguglam tole mojo pogruntavščino in ugotovim, da sploh ni nova ideja.
|
Včeraj spet kosilo na hitro, odpri hladilnik in znajdi se
.
haha ežoj![]()
![]()
- meni tudi ne
- tvoja baklava izgleda izvrstno![]()
anibas
Včeraj nismo nič hodili:
-hamburger to go..... (to gallop?
)
Danes:
- šara
- hleb kruha
- Dolenjski nektar
- Ljubljanski čaj
- kremenatlc z lagerja...pa velik čebule!
Poobedek, posladek in sploh veselje:
- kenslanje ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
Anibas, Ežoj, ni vama jasno, a? Ne, ne, ne bom povedala, to ni tako enostavno. Moraš imeti klobuk, pa zajca, pa... Pa mal čarovnica morš bit, itak.![]()
![]()
![]()
Danes ne bo doma s kosilom nič. Družinsko kosilo v večji zasedbi. V spomin na prednike . ![]()
Posladek: obeta se več različnih slaščic od mišk do piškotov.
Miklavž me je pa kar prezrl. Saj vem, letos mu nisem nič pisala, sam se pa tudi ni spomnil.
![]()
naor
Ja naor-pa si nastavila miklavžu
ker če nisi, ni čudno da te je kar prezrl![]()
![]()
Danes pri nas fižolova juha in prekajena svinjska krača![]()
lp
anibas
Danes dan za peko, da bo lepo dišalo na Miklavžev dan![]()
![]()
...Ravnokar se peče kruh brez gnetenja, vzhajajo pa žemlje. Zamesila sem še za liške piškote.
Za kosilo pa že pripravljam telečji golaž in solato.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiUh, a tako se to dela, vidiš leta naredijo svoje!
To pogrešam, odkar sem v penziji, takele drobne štose, ko smo se potem skupaj smejali. ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rezanci Barilla s slanino in gobami

Dušeno rdeče zelje