Danes: goveja juha z ribano kašo, govedna iz juhe, njoki, dušeno sladko zelje

Široki rezanci la collezione na bolonjski način
Danes: goveja juha z ribano kašo, govedna iz juhe, njoki, dušeno sladko zelje
Ežoj, vzela osebno na znanje, jaz se slikati še vedno nisem lotila. Ne rečem, da ne bi znala, sem precej šlampasta, da se ne lotim. Se pa s teboj zelo strinjam, ena slika pove več kot sto besed.
Če bi morala izbirati tvoje fotografije kosil, bi verjel ali ne, izbrala prav današnjo. V stilu gostilne bi rekla, to je top krožnik. Vidiš, vsak drugače vidimo, ti govoriš o megli, meni je pa to zelo všeč. Pa tiste palačinke za zajtrk so mi tudi top.![]()
![]()
naor
Tole je bilo danes:
Jutri pa nekaj podobnega.
Ajaaaa, pa še sladica:
Sem šele zdaj prebrala tvoj post, ežoj
se bom v prihodnje potrudila, da moje slike ne bodo več tako strogo dokumentarne![]()
Danes: Solata caprese. ![]()
Kar se krvavic tiče: Kupila sem jih samo 1x in to v Švici. DIšale so kot najboljše krvavice, v ponvi so pa razpokale in ven je prilezla vsebina, ki je bila po gostoti podobna ne pregostemu mlečnemu gresu. Je končalo v smeteh, celo stanovanje je pa zelo lepo dišalo in se mi ni nič mudilo odpirati oken.
V našem selu jih občasno prodajata zmrznjene en Iračan (
) in ena Poljakinja, vsak seveda v svoji trgovinici. Moje dete jih je kupilo, jaz pa nimam poguma. Menda so bile OK.
(Poljakinja ima skoraj vedo Podravkin pekmez od šljiva, točno tistega iz mojih otroških in mladih let).
Vanja
hrbtovna v juhi, dunajski zrezek in mešana solata ala Balenka
BalenkaAh herje ja ja. Saj bi objavljam, pa nimam niti digitalčka, kateri plemeniti hišo mojih staršev niti camere obscure. Presneto, presneto, le kam bi vtaknil dig.kartcio v tle zacumprano obscuro, ako bi si jo naredil?!!?
Drugače bi pa z veseljem objavljal. Se pa trudim, da vam na čimbolj slikovit in slasten način opišem jedilnik :D
Vćeraj:
1.Podušena cvetača,brokoli,korenček
2.Grahova omaka iz baze (sweets) obogatena s porom,polovičko od polovičke LUMPI hrenovke, stročjim fižolom, rdečo svežo papriko in svežimi feferončiči ![]()
![]()
3.Koruzni žganci.
Danes: Baje da prideta Maman in Papan. Pa saj morata!!!Parkelj pustil par čudnarij v čevljcih ![]()
Torej ali Maman kuha, ali pa si sam in v tem primeru, bo fiiiiina zelenjavna juhica na krožniku!
Piščančja rižota, radič s krompirjem in Miklavževi piškoti.
mamkaPri nas pa rižota z jurčki in zelena solata iz tople grede, domača, prav nič še ni zmrznjena, jo imamo
lepo pokrito in zadekano, da jo ne bi zeblo.
irena66Za fanta včerajšnji telečji golaž in riž, kuhan brokoli, midve z hčerko pa bova file brancina, brokoli in solato.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci la collezione na bolonjski način

Suši z zelenjavnimi polpeti