Danes se bo pri nas jedlo;
bučna juha(muskatna) s popečenimi kockicami kruha, goveja pečenka, pecen krompir, zelena solata in radic.
Danes se bo pri nas jedlo;
bučna juha(muskatna) s popečenimi kockicami kruha, goveja pečenka, pecen krompir, zelena solata in radic.
![]()
![]()
![]()
Danes: juha iz vrečke, tenstan ![]()
![]()
pečena
vratina
endivja in radič s ![]()
![]()
![]()
![]()
skutni zavitek
Trixi verjemi, veliko stvari je, ki se ti danes zdijo nemogoče.......ampak jutri je nov dan, dvigni glavo ![]()
![]()
![]()
Kjer je pot, tam je volja ![]()
Danes so bili pa dunajci, krompir v kosih in kitajsko zelje s fižolom. Namesto sladice pa navijanje skozi okno. Maratonci so tekli po naši cesti. Od visenja skozi okno sem čisto zvita, zato še toliko večje spoštovanje do vsakega, ki je pretekel vseh 42 km, pa tudi tistih, ki so tekli mali maraton... skratka do vseh, ki so se trudili danes.![]()
![]()
V soboto na moževo željo klasika, ki je že dolgo nismo pripravili:
goveja juha z ribano kašo - sama sem jo naredila
svinjska pečenka (izbrala sem pleče), s čebulo in česnom ter začimbami v pekaču se je nabralo za odlično omako
pražen krompir
zelena solata
- za sladico nič, ker se mi ni dalo peči, tako da sem po kosilu le kavo spila
Juhe in mesa je ostalo toliko, da smo enako jedli še danes, le krompirja je zmanjkalo pa sem naredila riž z zelenjavo. Sinu pa sem pripravila zeleno soalto s češnjevim paradižnikom, krutoni in pečenim piščančjim filejev ter z začinjenim jogurotvim prelivom.
Mož bo ostanek pečenke in riž od danes jedel še jutri, haha ...
Danes smo imeli govejo juho z rezanci, pečeni fileji orade, pečen krompir, motovilec s fižolom.
Zadnje dni pri nas...

Pozdravček!
Sporočilo je spremenil(a) Dragička dne 29. okt 2017 21:58
![]()
![]()
![]()
Danes: makaronflajš, endivija in radič s
Ravnokar je v pečico romala-skutino-metina ![]()
z dodatkom kokosa in s polbelo moko
Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 30. okt 2017 19:14
Za moje meso po dunajsko, domač pomfri, paradižnikova solata iz domačega paradižnika.
Zame popečeni gamberi s porom po azijsko, zeljna solata z domačo berivko.
Pri nas pa smo danes imeli grahovo juho, lonec sarm iz pečice in slan krompir. Za posladek pa kavo in višnjev zavitek. Sarme bomo verjetno jedli še jutri.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Jabolka v srajčki