Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ossi je napisal/a:

Včeraj: krvavice, praženo zelje, krompir v koščkih

Danes: obara, gratinirane skutine palačinke

Jutri: sv. medaljoni v vrtnaski omaki, kus kus, radič

Še 3 dni, potem pa malo na off. Neskončno se že veselim , december je bil čisto preveč pester ...

Kaj boste kuhale za božično večerjo? Mi smo povabljeni k mojim, tako, dal prinesm samo hobotnico v solati. Si bom pa dala duška potem za slivestrovo, ampak bo spet bolj lahka večerja, ker nismo neki večerni jedci. Bolj kakšne školjke, rakci, namzi, solatke,...

Ossi

Pri nas bo ko- čerja združena s praznovanjem hčerkinega rojstnega dne. Bodo pa morski listi, pečen krompir, julin zelenjava, motovilec v solati. Za predjed pa še tuhtam, mika me kombinacija škampov pa ribjega namaza, pa inčunov, ....hobotnica sigurno ne bo, ker je bila lani....še tuhtam....Nekateri bi seveda tatarski biftek in pršut kot zmeraj....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Trixi - jaz imam za silvestrovo tudi v mislih ,...ampak ne kot namaz,....nekaj v stilu miksa škampov, vongol, dagenj v beli buzari pa popečen kruh podrgnjen s česnom , vedar bo to za glavno jed.

Predjed pa še ne vem. Mogoče pa res kakšne namaz iz inčunov. Al pa kakšna solata  - osnova zelena, rukola, motovilc, čez pa orehi ali pinjole, parmezan, pršut in preliv iz gorčice, limone in inčunov. Mogoče res kar tole.

Pri nas bo tatarski biftek za božič tudi ne moremo brez

Ossi
majaos je napisal/a:
pri nas smo skuhali zelenjavno juho (koleraba, krompir,korenje), goveji golaž s kruhovimi cmoki, fuži, solata iz rdečega zelja, jabolčni pire

majaos

To mi je pa malo nenavadna kombinacija za kosilo, najprej juha, pa potem golaž..  Oboje na žlico, čeprav je golaž res bolj gost, pa vseeno? No, saj nič ne rečem, kakor komu paše, samo mi je res malo nenavadno ena za

drugo dve ( različno tekoči) jedi na žlico.

mamamia

Fino se naješ ;) Eni smo malo bolj vegetarijanci, drugi skoraj čisto, tretji so bolj mesni...

Pa tudi tako je, ko so same domače stvari, ni problem zaviti v klet, v skrinjo ...

Glavno, da so želodčki zadovoljni 

Danes pa tudi malo nenavadna kombinacija: za kosilo pica (jaz sem se trudila še z včerajšnjo repo), za večerjo perutničke z omako iz sira z modro plesnijo in smetano, kruh

Pa lep večer. 

majaos

včeraj goveja juha z ribano kašo, pečen piščanec, pečen krompir in paprika, na pari kuhana cvetača in mešana solata

danes (končno) pohane perutničke in pomfri, mešana solata 

Ebe so će začele s slavnostnimi večerjami:

Pri nas bo za božično večerjo železni repertoar, repriza martinovega; torej račka in gos (ali kopun, če ga kje najdem), mlinci, rdeče zelje ... Moji so nepremakljivi, ne uspe mi prepričat večine, da bi menjali, mlinci so tisto, kar vleče ...

Za silvestrovo še ne vem, bo gostiteljica, h kateri gremo pod streho, povedala, kaj bomo (ekipa osmih nas bo, mordadesetoh, kot vedno ...). zagtovo pa bo vsaj porcija svinjskih reber z glazuro iz medu ...

mamamia

Danes krompir v solati z endivjo, ostanki mesa konjske pecenke, govedine iz juhe in zmlete pecenkeza psladek pa piskoti 

satilon

Danes: fižolova juha, prosena kaša z jabolki

breskva

Včeraj in danes pečen pišek. Včeraj s polento in solato, danes pa z rižem in solato.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes: špageti z bolonjsko omako, rdeč radič, motovilec, piškoti.

V hladilniku čaka testo za štriri vrste piškotov.

mopsika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti