Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ja ežoj imaš prav.

Iz vsake sestavine se da ustvarit čudovita jed. Samo eni imamo radi stare kmečke jedi, ki jih lahko tudi poboljšamo ali pa spremenimo in ustvarimo nove jedi.

Mislim da tukaj na kulinariki kar vsi zelo fantastično ustvarjamo zanimive jedi iz čisto vsakdanjih sestavin.

Veliko kulinaričnih užitkov pri ustvarjanju želim vsem.

Veš ežoj tudi ti znaš ustvarjat. Sam vsak po svoje, itak so pa druge jedi bolj zanimive kot lastne.

irena66

Sporočilo je spremenil(a) irena66 dne 17. 2011 21:52

Jaz pa znam naredit poširana jajčka.

irena66

Matr, pa ča ste že pri jajcih: prisežem, da znam naredit jace na oko. To delam bodisi za zajtrk, ali pa za na dušeno blitvo ( špinačo ). Za tole temo sem to delal ( se mi zdi ) dvakrat in obakrat se mi je rumenjak rezlil-

ežoj

Preveč si mučkal, zato ti se rumenjak razlil.

Pozdravček!

Evo jajca na oko (in na krožnik, seveda

- na razbeljeno maslo, skoraj zažgano, ubiješ jajce, da zacvrči in se rob beljaka obarva v hrustjavo rjavo

- jajce, ubito v hladno olje in potem počakaš, da lepo enakomerno zakrkne, beljak je mehak, sočen..

- jajce, ubito v vroče, a ne prevroče olje, navadno

- jajce, pečeno na olivnem olju

- na masti

- z dodatkom kečapa ali ajvarja ob strani

V izogib mrzlemu rumenjaku jajce vzameš iz hladilnika že včeraj. Če ga sploh hraniš v hladilniku; itak se hranijo na skoraj sobni temperaturi.

V izogib sluzi pečeno jajce pokriješ za nekaj trenutkov s pokrovko in rumenjak dobi tanko belo kapico, skozi katero lahko elegantno pomakaš kruh, ne da bi se rumenjak razlil vsevprek. Ali pa v izogib sluzi z ostrimi vilicami povlečeš le to z rumenjaka dol..

Pa jajce na oko na juhi, pa na kosu kruha (a so to že poširana?), pa jajce na oko na špinači...

Da o zmešanih jajcih ne govorim... izbor je velik.

Najbolj mi je všeč, da za pripravo jajc sploh ne rabiš noža

Čeprav bi se lahko tudi tu afnali in uporabljali poseben nož za zasek lupine....

Mišzmoke, dober test si si izmislila

Aja, pa jajce na oko v obliki srčka, popolnega kroga, deteljice....obstajajo tako oblikovasni obodi, ki jih položiš v ponev in vanj ubiješ jajce, obstajajo že tako oblikovane ponvice z reliefnim dnom....

japaja

Svež jajček na domačih ocvirkih, pa pošten kos kruha, da ga lepo pobožno namakaš v to čudovito jed. Ampak ne prevečkrat, enkrat do dvakrat na mesec. Briga me holesterol, ga itak nimam. Poezija okusov. Imaš prav Ežoj, ni ga čez domačo košto.

naor
Uuu, kakšna debata o jajčkih, da sem dala takoj dva kuhat!! Za kosilo danes goveja juha z ribano kašo, paradižnikova omaka, svedrčki, regrat z jajčki!

Danes bo pa domača pica... grem testo zamesit

JJ

Danes krvavice, sladko zelje dušeno, kuhan krompir. Nožev nisem uporabljal. Niti za jest. Sicer mam eno 3 al 4 nože. Take uhuhu starinske. Pa čist ok režejo podolgem in povprek.

aja, še za enga kolega - jaz mam rad krvavice in mi ti tu ne boš solil pameti kolk pa do kje sem zaplankan. Vsaj en tedn si mel časa, da bi napisal kako opravičilo, če si že zmerjat bil sposoben. Če si se pa medtem kje opravičil pa naj ti bo oproščeno. Vsaj od mene.

Multivitamin

p.s. - danes ne morm sončkov prilimat,ker dežuje. Pa zob me malo boli in sem slabe volje. Hudič me ravno malo boli. Ni se odločil za totalko. Tak za rahlo kljuvanje..

Ajd, pusa vsem.

multivitamin

Danes: pasulj, kuhana krača, rižev narastek.

lpsam_1300_595sam_1304_595sam_1297_595

irenakr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti