Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pri nas smo imeli nekaj, kar res že dolgo nismo

sdc15862-1_595

sem si kupila novo "šavje"

Vrag si ga vedi, komu se danes kolca?!

lp

mzm

Pri nas, danes kitajci :

http://www.kulinarika.net/recepti/11473/eksotika/kitajs

Za poobedek, pa prijeten sprehod. Sreča, je bila na naši strani - za mišjo dlako , smo pobegnile dežju .

MM

nb, verjetno si prehitro pritisnila sprožilec na fotoaparatu, pritisneš do polovice in mal počakaš, da fotoaparat izostri in pol pritisneš do konca.

ežoj

No ežoj pa si se oglail v kosila, pa čeprav z nasvetom. A bo jutri že kosilo pri tebi?

Lepo pozdravljen doma in hitro začni ustvarjat v kuhinji.

irena66

Irena hvala, veš, da bom kuhal, ( mimgrede jutar bom skuhal sladko zelje, podobno kot dragička danes ). Glede ustvarjanja pa tako: jaz sem pravzaprav zelo starokopiten in za kakšno ustvarjanje niti ni časa. Jaz pa imam rad vse tradicionalne jedi, meni so resnično dobre in si jih rad skuham, pa naj bo golaž, kakršnokoli zelje, repa, ričet, seveda raznih zrezkov tudi ne spustim, da o ribah niti ne govorim. Pa recimo ričet: a ni to ena božanska jed, vsak lahko rahlo naredi po lastnem okusu, jaz dam predvsem veliko pora in korenja, ješprenj, kakšen košček prekajenega.............. in je res poezija okusov, pol pa nekje prebereš mlajše kolege na kulinariki, ki zaničljivo povedo o kulinariki ričeta, pa, če sem čisto malo žleht, če oni ne znajo skuhat in cenit dobrega ričeta, pol jim ne verjamem niti vse tisto preseravanje o kulinaričnih orodjih, kulinarika ni v špecialnih nožih za to in ono, kulinarika je kombinacija okusov............. Pa, če sem že omenil zelje ( recimo sladko ) koliko dobrih jedi se da naredit iz zelja. Jaz bi vse te mlajše kolege kulinarike, ki se spoznajo na specialne reze tega in onega dal na preizkušnjo: dal bi jim svinjska rebra, glavo zelja, morda kak krompir, nekaj začimb............. pa da jih vidim............. ah *ebiga, spet me je zaneslo.

ežoj

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, se ne bojim, da se bo javilo pokuševalk in ocenjevalk, ki bodo korektno, nepristransko in pošteno ocenjevale......

Kolk si s svojim zapisom zdaj dregnil v eno sršenje gnezdo, bomo pa še videli.

rimljanka

Ha, ežoj, a veš, kako preizkušam kuharske sposobnosti velikobesednih mož in žena?  Povabim jih, da mi spečejo jajce na oko!
Pa da vidimo jajca...

lp

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 17. 2011 20:57
miška, jaz znam čokolino skuhat Ognjič

A iz jajca?

tulka

Jaz znam pa vodo zavret, aha!!!

lp

P.s. Skutni žličniki, jabolko (olupljeno in narezano na rezine )

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti