Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Česnova juha, lotarinška špehovka

Nena

Danes:

pirina mineštra s polnozrnatimi peresniki (ostanki od včeraj)

sdc14536_595

popečena polenta s suhim paradižnikom, olivami, čebulo in pražen sladki janež (finokjo)

sdc14542_595

Izpolnjuje vse pogoje za presežek (prosto po mzm) :

- je dokaj poceni (zelo zaželjeno, če ne že nujno v naši vsakodnevni prehrani)

- je dokaj zdravo (nujno v naši vsakodnevni prehrani)

- je nam zelo okusno ( pomembno merilo za presežke in edino, kar nekaterim uživačem na tej strani

ni omogočeno, okušanje namreč)

, pomaranče so spet na zalogi!

lp

mzm

Ocvrt sir in mešana solata, za posladek pa mešano pecivo.

mesano_pecivo_290

Jannaa

Zadnje čase kupujem mineole. Zelo sočne in sladke.  Jabolka se pa počasi kremžijo.

naor

res so mineole sladke??? Zanimivo, jaz jih imam v spominu kot grozotno kisle (jedla sem jih kar nekaj let nazaj in to samo enkrat - potem me je tisti spomin kislosti odvračal - zdaj jih bom spet poskusila).

lp

cervus
pohan sirček,krompir s stročjim fižolom -tučenje(recept iz baze) moram pohvalit res okusno! sladica štrudel pa še en pladenj za v skrinjo ker jabolčka bojo vsak čas fuč ob enem je pa še zaloga za moja dva falota ko bom v porodnišnici! za vse tiste strastne ki redno uživate pomarančke v mercatorju so ta teden po 55 centov!tako da bom tudi jaz zalogo naredila pa pomarančevec pa svež juice bo ta teden namesto jabolčnega kompota!PA,PA! nejčica

Tudi meni so mineole ostale v zelo kislem spominu, hehe. Mogoče so zdaj kaj slajše, bo treba probat.

Hvala, nejčica, za obvestilo. Je že blizu rok?

lp

mzm

Danes, sreda:

- zame sveže pečene sardelice (mi jih bo tašča pekla, ko pridem domov, da bodo še vroče), za tri pa lososov file (za dva z medom in koprcem, za enega pa samo naravno pečen na olivnem olju)

-skleda solate

Za četrtek načrtujemo sočne steake (je meso že v olju)  z nečim zraven, morda kroketi, pa skleda solate

Mamamia

mamamia

Danes:

- polenta s presežkom (višek parmezana je končal v njej)

- paradižnikova omaka z overdose-om graha (gugl je rekel, da je overdose tudi neke vrste presežek)

- presežek jabolk (grejo počasi v maloro in jih je potrebno rešiti)

Posladek:

- tudi presežek, višek, klimaks.....kakor komu drago

Današnji jedilnik posvečen Hedonistu

japaja

evo, bom še jaz malo začela, namesto da samo gledam ((:

danes: brokoli z umešano jajčko(dodana žlička kisle smetane), in piščančja prsa v ovitku (:

larci

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti