Pečen riž z zelenjavo
Danes:
- vse, razen solate, od včeraj:
- juha
- golaž
- štrudelj
Poobedek:
- resen pogovor o šlampariji (skrinja sploh ni crknila ampak je nekdo pozabil vrniti tipko na podaljšku na "on"
)
Je pa skrinja ko nova!!!!(vsaka stvar za neki dobra ampak tega ne bom na glas povedala KVAK
)
![]()
![]()
![]()
gremo dalje ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja to se je pa tud men zgodil ko sva z možem brskala po hladilni omari in je začelo piskat in je mož pritisnil na napačno tipko in jo izklopil. No in smo tudi mi imeli veselico.
Pravjo da vsaka šola neki stane. Zdej pa še kako pazimo.
Tudi mi imamo v ponedeljkih ostanke od nedelje in pa baklave. Jih je za cel teden.
irena66Nekaj, kar že dolgo nismo ![]()

in skleda cikorije v solati, z vročim krompirjem.
Balenka, a ste oštarijo odprli? ![]()
camel, komu je namenjeno tvoje pisanje? Pa dobrodošla!
lp
mzm
, niti pomislila ne bi na oštarijo, njente. To je bilo samo malo razvajanje moje žlahte, saj veš ....
Da bi celo življenje ......., a a.![]()
Danes razvjanje II. del:
gobova juha n goveja juha;
sv. zrezek v naravni omaki, tortilje moje hčere
;
pražen krompir, tortelini;
zeljna solata, stročji fižol, radič, ješprenjeva solata;
sadna solata, jajčka na oko, jabolčni zavitek ostal samo pri zamisli.
Balenka
breskva Balenka ima tako razširjeno kosilo kot pri nas v nedeljo ko jemo skupaj z obema hčerama in enim tamladim.
Včeraj: goveja juha z domačo kašo, pečena telečja krača, puranji zrezki z sirom, pire krompir, tenstan
krompir, pečen krompir z zelenjavo, špinača s smetano, zelena solata z radičem, rdeča pesa v solati in
končno za sladico baklava in čokoladni srčki, ki jih je naredila hči.
irena66
Ampak Balenke še ne prekašam.
Sporočilo je spremenil(a) irena66 dne 21. 2011 19:28Ta rubrika mi je zelo zelo všeč, sploh slikice. Vedno znova pa se mi postavlja vprašanje ker ravno kuham goveji golaž, kaj zraven - no varjant poznam veliko, toda ali imate še kakšno novo.
Moje varjante so npr.: krompirjevi njoki, kruhovi cmoki, polenta, pire krompir, ali krompir v kosih skuhan in vmešan v golaž ter še malo pokuhano (mi rečemo temu krompirjev golaž), pa stročji fižol ali grah, skuhan in tako kot pri krompirjevem golažu malo pokuhano skupaj, pa seveda testenine z drobtinicami prepraženimi na maslu - od tu naprej mi pa zmanjka.
Kaj še jeste zraven golaža?
pa lep dan vsem.
tedykaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| malo za hec | mišzmoke |
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečen riž z zelenjavo

Zdrobovi ocvrtki s pomakami