Zaradi diete zaprto!
lp![]()
Zaradi diete zaprto!
lp![]()
Glede na datum si ne smemo privoščiti bolezni.
Torej danes:
- kurja juhica z zdrobovimi žličniki
- popečena kura
- pečen krompir z veliko petršilja in malo manj šetraja
- zelena, korenje, peteršilj.. iz juhe, prelito s sokom od popečene kure
- kislo zelje v solati z obilico česna, popra in kumine
- mrzel šipkov čaj, nesladkan
Sladice danes ni. Malo timeouta, da se do praznikov ne prenažremo![]()
Kasneje bom verjetno v družbi Erica Eriksona glodala sir, Če ga je imel on rad, pa na žalost ne vem.
Aja, bajdevej, Mišzmoke, zakaj si pa na dieti? Je bilo preveč sira mogoče? (a tut vprašat ne smem KVAK
)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(prodajamo buče itak)
japaja

| japaja je napisal/a: |
..Aja, bajdevej, Mišzmoke, zakaj si pa na dieti? Je bilo preveč sira mogoče? (a tut vprašat ne smem KVAK japaja |
O, lahko vprašaš, lahko, samo da se ti ne zgodi kaj takega...
![]()
mzm
Tole sicer ni za kosilo, pa ne vem kam bi ga dal, delano je za ameriškega naročnika. Fudge, nekakšna ameriška alva ( halva ), več vrst jih je. Značilna je po tem, da so noter kristali sladkorja, ki se pri uživanju čutijo. Cel vic fudge-a je v kontrolirani kristalizaciji sladkorja, kar se doseže s vzdrževanjem prave temperature in koncentracije sladkorja v masi ( maščoba, orehi, kakav, mleko........ ). Spodnji recept je nekakšen ponarejen fudge za mikrovalovno pečico.

evo, vse pripravljeno:

po receptu: vse sestavine se zmešajo in v mikrovalovni pečici segrejejo, da se vse stopi skupaj, piše 2-3 minute, pri meni je bilo dovolj 1 minuta, s mešanjem na polovici časa. Kot je gor napisano, ne more se zgrešit. ko se čez eno uro shladi je videti tako:

Torej, enostaven fudge v mikrovalovni pečici:
1/2 kozarca masla
3 in 2/3 kozarca sladkorja v prahu
1/2 kozarca kakava
1/4 kozarca mleka, maslo za namazat pekač20x20 cm
zmešati sestavine in stopiti v mikrovalovni pečici, na polovici časa premešati, zliti v poščen pekač in pustiti, da se shladi ( cca 1 uro ).
To ameriško sladico jaz imam zelo rad, sedaj sem delal prvič, vendar mi po novem vera prepoveduje, da bi to jedel
.
Delal sem polovično količino ( pa vi izračunajte koliko je polovica od 3 in 2/3 kozarca ). Recept je iz knjige ( matr, če en moj prijatelj to vidi, me bo zasovražil do konca ) Candy Making for dummies David Jonesa.
ežojMišzmoke, sem že navajena, hehe... Ežoj žabice vsako zimo pač malo zamrzne (glej fotoalbum zaledenelega džakuzija), tako se lahko brezskrbno razvratno posveča raznim Erikam....
je pač ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
japaja
Topli sendviči in ogromna skleda paradižnikove solate, in nato sladkanje s čokoladnimi cookiji.
Danes ocvrte sardele in popečeni kruhki s kumaricami in sirom,
včeraj pa fižolova juha s kašo, pečene perutničke, pečen krompir, mešana solata z jajcem in česnom
Mesni kaneloni z obilico zelenjave, solata.
NenaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Brownie z marelicami

Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)