Mensezdi, da so to repetnice![]()

Domača vroča čokolada s smetano
Mensezdi, da so to repetnice![]()
Repetauke so perutničke, skoraj stavim, ampak za fafle pa nimam pojma.Sem pa iz osrednje Slovenije, tako, da se opravičujem, ker sem pristavila svoj lonček.![]()
![]()
Jao, jao, sem prebrala zgoraj šele potem, ko sem že napisala. No, zdaj vemo kaj so fafle. Mi je pa ta igrica všeč, kaj če bi se šli malo te domače verzije imen jedi ali običajev? ![]()
Včeraj sem kuhala kot nora. Bilo je preveč pestro, da bi še z aparatom tekala okoli krožnikov ![]()
Morska požrtija:
polnjeni lignji, lignjevi polpetki, popečeni fileji ostriža, tržaška omaka
riž, popečena zelenjava
radič v solati
tortica
Ha, Vanja, si videla, prav se spomniš, res so repetauke perutničke
. Nisem pa še nikoli slišala, da jim pravijo tudi fafle ![]()
![]()
lp
P.s. Sicer še ni narejeno, ampak je v delu: korenčkova juha z zdrobom, pire krompir, mesni haše, zelena solata.
cervusDanes: Goveji golaž (polovica družine bo imela zraven makarone, druga polovica pa žličnike). ![]()
Ko kure brezglavo tekajo (faflajo) po dvorišču, krasno krilijo z repetalkami (faflami).
Potem imamo še bedrčka ali kurje bremze![]()
Mi zadnje čase v okrnjeni postavi kolobarimo z zeljem, fižolom, krompirjem....
fižolova juha
pečen krompir z zeljem
jota
segedin
pasulj...
Tko da v tako močni konkurenci, kot je tukaj zadnje čase, trenutno nimam kaj iskat![]()
Uživam ob prebiranju jedilnikov in gledanju slik, to se itak ve.
japajaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domača vroča čokolada s smetano

Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom