Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

PONEDELJEK:

Rizi-bizi, puranji zrezki v smetanovi omaki, hladne kumarice s kislim mlekom:

Pozdravček!

Dragička, kako naredite kumare s kislim mlekom. Hvala, ker zgedajo super. http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

kroki, sicer nisem dragička, ampak ti povem svojo verzijo kumar s kislim mlekom/jogurtom:

Kumare nareži ali naribaj (kakor ti je ljubo), prelij jih z poljubno količino kislega mleka ali jogurta, dodaj sesekljan česen, lahko tudi čebule, popraj in soli po okusi ... in pojej ohlajeno  Super osvežujoče za poletne dni.

MissLady
Hvala MissLady, mi je Dragička zaupala preko ZP. Pa današnji predlog : pohane bučke, kumarična solata s kislim mlekom, paradižnik v solati Jutri : polnjeni paradižniki (na čebuli bom spražila kuhano kvinojo, riž in ajdo, začinila, dodala jajc in zelenjavo) v paradižnikovi omaki, solata http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

TOREK:

Flekice s sladkim zeljem, konjska hrenovka, grška solata:

Pozdravček!

Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 06. 2010 13:28
Ludvik van Betoven, Udarci usode: Da se nazorno pokaže, kaj se zgodi, če nekdo preveč frči (imamo eno rosno najstnico na počitnicah): pečene perutničke na vrtu hladen tuš (brez žetonov) Vmes pa Za tapridne še tenstana zelenjava, nov krompirček z olupki vred, zabeljen z drobtinami in svežim koprom.. Serenada: sladoled japaja

Kuharica Mici: saj veš kako je. Za simfonijo moraš dobit partituro. Če te ni, pol........... pol na mal čebule mal poduši meso ( jaz imam najraje svinjska rebra, odlična je perutnina ). Ko je mal podušeno, dodaj obarjeno blitvo, zalij z vodo, dodaj jušno kocko ( ali zalij z juho ), dodaj nekaj ( deset ) strtih zrn popra, na krhlje nareži kakšen krompir in prokuhaj da je krompir in meso kuhano. Proti koncu dodaj nekaj čenov česna drobno narezanega ( ali iztisnjenega na stiskalnico ), dodaj eno žlico paradižnikove mezge in ..........voila, simfonija je tu. ( Namesto paradižnikove mezge je lahko mal svetloega prežganja z mal rdeče paprike ).

Ma japaja, nič nam ne morejo dokazat, naj si mislijo kar si čejo. Še tisto ne bova povedala, kar nam je un povedal za lignje, a so divjaki ali gojeni.

Danes sem planiral grah, pa sem mogel it v metropolo. Ko sem že bil tam, sem mogel preverit če imajo kaj rib. Imeli so:

Kot bi ena rekla, jaka kulinarika, par rib ( lokarde ), kajla kruha ( raje dve ), kozarec erdečega.........

Zanimivo je kako prideš do tako ocvrtih rib. Tako da prekršiš vsa pravila o peki rib:

- pekač: emajliran

- olja: veliko

- ribe: pomokane

- ribe: niso nič soljene

- čeprav so " modre ribe ", pražene s glavo

če bi to videl en iz ene druge teme, bi ga kap. Pri cvrenju je videti tako:

Edino nisem imel nove srajce. Bile so dobre napakam navkljub.

ežoj
Dej Ežoj...! Špeckahla! japaja
http://www.youtube.com/watch?v=xscwKruooHc Ognjič Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 06. 2010 20:27

VAMPI

MissLady

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti