PONEDELJEK:
Rizi-bizi, puranji zrezki v smetanovi omaki, hladne kumarice s kislim mlekom:

Pozdravček!
PONEDELJEK:
Rizi-bizi, puranji zrezki v smetanovi omaki, hladne kumarice s kislim mlekom:

Pozdravček!
kroki, sicer nisem dragička, ampak ti povem svojo verzijo kumar s kislim mlekom/jogurtom:
Kumare nareži ali naribaj (kakor ti je ljubo), prelij jih z poljubno količino kislega mleka ali jogurta, dodaj sesekljan česen, lahko tudi čebule, popraj in soli po okusi ... in pojej ohlajeno
Super osvežujoče za poletne dni.
TOREK:
Flekice s sladkim zeljem, konjska hrenovka, grška solata:

Pozdravček!
Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 06. 2010 13:28Kuharica Mici: saj veš kako je. Za simfonijo moraš dobit partituro. Če te ni, pol........... pol na mal čebule mal poduši meso ( jaz imam najraje svinjska rebra, odlična je perutnina ). Ko je mal podušeno, dodaj obarjeno blitvo, zalij z vodo, dodaj jušno kocko ( ali zalij z juho ), dodaj nekaj ( deset ) strtih zrn popra, na krhlje nareži kakšen krompir in prokuhaj da je krompir in meso kuhano. Proti koncu dodaj nekaj čenov česna drobno narezanega ( ali iztisnjenega na stiskalnico ), dodaj eno žlico paradižnikove mezge in ..........voila, simfonija je tu. ( Namesto paradižnikove mezge je lahko mal svetloega prežganja z mal rdeče paprike ).
Ma japaja, nič nam ne morejo dokazat, naj si mislijo kar si čejo. Še tisto ne bova povedala, kar nam je un povedal za lignje, a so divjaki ali gojeni.
Danes sem planiral grah, pa sem mogel it v metropolo. Ko sem že bil tam, sem mogel preverit če imajo kaj rib. Imeli so:

Kot bi ena rekla, jaka kulinarika, par rib ( lokarde ), kajla kruha ( raje dve ), kozarec erdečega.........
Zanimivo je kako prideš do tako ocvrtih rib. Tako da prekršiš vsa pravila o peki rib:
- pekač: emajliran
- olja: veliko
- ribe: pomokane
- ribe: niso nič soljene
- čeprav so " modre ribe ", pražene s glavo
če bi to videl en iz ene druge teme, bi ga kap. Pri cvrenju je videti tako:

Edino nisem imel nove srajce
. Bile so dobre napakam navkljub.
VAMPI ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zeljne krpice

Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi