Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

5rusa, zelo preprosto: voda+kvas+ sladkor, moka, zlica olivnega olja, sol, zgnetes v zelo mehko in zelo voljno testo, vendar se naj ne prijemlje vec. vzhajas. ponovno dobro pregnetes. razvaljas v kvadrat debeline 2h palcev in posevno rahlo zarezes po kruhu, da dobis posevno mrezo po celotni zgornji strani kruha. premazes z rumenjakom in posujes z "nigella seeds" (mislim, da se pri nas prevaja v cebulna semena), peces cca. 20 minut. zelo dober kruhek, delam pa kot ves ostali kruh res cisto po obcutku. nekje med lepinjo in focaccio. fresh P.S. Bolj ko raziskujes svetovno kulinariko, bolj ugotavljas, da se jedi zelo ponavljajo, le, da se dodajo nekatere lokalne sestavine. Sporočilo je spremenil(a) fresh dne 15. 2010 14:35

goveja juha z rezanci, jagodni cmoki z jagodnim prelivom

Balenka

Danes: v pečici ( za lepo vreme ) pečena paprika. V rjavi flaši je antidehidrin ( to imam na recept ). Žal je vode s geografskim poreklom zmanjkalo.

Ko dobim lepo knjigo v roke, se v meni prižge majhen ogenj, da bi skor tulil od veselja.

Obem kulinaričarkam se najlepše zahvaljujem ( uganite kaj bom bral to popoldne ).

ežoj
fresh je napisal/a:
5rusa, zelo preprosto: voda+kvas+ sladkor, moka, zlica olivnega olja, sol, zgnetes v zelo mehko in zelo voljno testo, vendar se naj ne prijemlje vec. vzhajas. ponovno dobro pregnetes. razvaljas v kvadrat debeline 2h palcev in posevno rahlo zarezes po kruhu, da dobis posevno mrezo po celotni zgornji strani kruha. premazes z rumenjakom in posujes z "nigella seeds" (mislim, da se pri nas prevaja v cebulna semena), peces cca. 20 minut. zelo dober kruhek, delam pa kot ves ostali kruh res cisto po obcutku. nekje med lepinjo in focaccio. fresh P.S. Bolj ko raziskujes svetovno kulinariko, bolj ugotavljas, da se jedi zelo ponavljajo, le, da se dodajo nekatere lokalne sestavine. Najlepša hvala, bom poskusila. a so tile nigella seeds mogoče črna kumina (nekje v spominu imam, da je bilo v eni temi že razprava na to temo). se pa strinjam s tabo glede ponavljanja jedi z malenkostnimi razlikami. Sporočilo je spremenil(a) fresh dne 15. 2010 14:35
5rusa
To, bo, ja, crna kumina. Se dobi v Sloveniji, ampak okus ima popolnoma drugacen kot kumina. http://www.kotanyi.com/si/svet-zacimb/Zacimbe-ABC/A- fresh
Imama doma, jo večinoma dajem na solate. od zdaj jo bom včasih še na kruh, namesto semen. Hvala za vse. 5rusa
ežoj je napisal/a:
Ko dobim lepo knjigo v roke, se v meni prižge majhen ogenj, da bi skor tulil od veselja.

Obem kulinaričarkam se najlepše zahvaljujem ( uganite kaj bom bral to popoldne ).

ežoj
Evo, še dobro, da si to napisal...jaz sem pa mislila, da soseda svojem možu kaj hudega dela in revež tuli... Kdo bi si mislil, da se iz tvoje vasi v mojo vas sliši Ognjič
Uf, ravno na kruh najbolj pase! Dajem jo tudi na pitta kruh, na naan, na chapatije, itd. In v nekatere indijske jedi. fresh

TOREK:

Sataraš (brez jajc), pečen kifelček, pečene s feto nadevane paprike, berivka solata:

Pozdravček!

Fresh, kako pa narediš pita kruh?

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti