Danes; čebulne bržole, radič s krompirjem.
rosie
Moje štručke
Danes; čebulne bržole, radič s krompirjem.
rosieSobota: svinjski dunajski zrezek, tortelini s sirom, zelena solata.
Danes: goveja juha z rezanci in korenčkom, pire krompir in testenine, goveji zrezki v omaki,
endivija, zelje v družbi paprike, paradižnika in čebule, čokoladni puding.
BalenkaSicer sem rekla, da bom en teden tiho, pa ne morem držati
:
Petek: Puranji barbeque.Iz ostankov, na solatnih listih, z malo salse, grškega jogurta in sveže paprike. ![]()
Sobota: Panini s puranom, brie-jem ter solata.
Nedelja:
Chicken pot pie z veliko zelenjave in zadnjimi ostanki purana.
v nepredelanem stanju.
Včeraj: Po regelcih jap. kuhinje---> Klein aber fein
. Ker se nas je zbralo celo skoraj celotno lj.sorodstvo in ker juhice ni šlo še bolj razredčiti (pol bi to bila že vojaška verzija špinačne juhe), je vsak dobil 2 šeflci (majkemi, osebno bi menjal glavno jed in sladico za 3 takšne krožnike. Ni je čez domačo špinačno juho) juhce.
Nato ostanki pečene ter filane hokaido buče s kuskusem (tetika naredila na čast mene in sestrične, katera obožujema takšne vegi.über zdrave ter barvne kombinacije. PRIPOROČAM!!), domač radič/indi.solata (mmmm) z domačega vrta, nato pa na čast našega slavljenca in prejemnika ZOISOVE NAGRADE dr. Frane Adama, pancake skutina torta (z kozjo skuto in kozjo sirotko) in predaja daril ter
.
Lepo preživet podaljšan vikend v Lj. pri sorodnikih![]()
Ok, pancakes obožuje moj stari striček (jaz osebno dam več na tanke palačinke, lepo filane in zapečene v pečici) in tako je njegova hčerka to naredila tako, da smo torto jedli. Se ne da zrolat pancaka in ga zapeči v pečici
.
Včeraj sem bila jaz na vrsti za kulinarično crklanje moje razširjene familije
.
Goveja juha, pohan piščanec, štefani pečenka,
pire krompir,
bučni štruklji in gobova omaka. Solata je bial mešana zelena, redič in motovilec. Nazdravili smo s kozarcem Modre frankinje.
Sladičko pa je prinesla sestra:
Jabolčna pita z vanilijevim sladoledom. Za piko na i smo se premigali na sprehodu in načvekali na popoldanski kavi
. Res lepa nedelja![]()
![]()
![]()
| anja je napisal/a: |
Včeraj sem bila jaz na vrsti za kulinarično crklanje moje razširjene familije Goveja juha, pohan piščanec, štefani pečenka,
|
Ja sama sem jih naredila....iz muškatne
buče....in če smem neskromno napisat so bili fenomenalni, baje jih lahko spet naredim v kratkem![]()
ANJA
A pa bi z nami delila recept, ali je že na kulinariki.
Hvala.
Lep dan.
irena66Ni na Kulinariki, ker je bil to včerajšnji pilotski projekt![]()
Muškatno bučo olupimo, narežemo na večje kose in skuhamo v slani vodi. Skuhano bučo odcedimo in pretlačimo, solimo, popramo in ohladimo.
Na liste vlečenega testa namažemo pretlačeno bučo, trdo zavijemo in skuhamo nad soparo...15-20 minut. Kuhane štrukle narežemo na kolobarje in jih pokončno zložimo na pomaščen pekač enega do drugega. Rahlo poškropimo s smetano za kuhanje (lahko naribamo tudi sir) in zapečemo 15 minut na 250C![]()
Lahko bi nadevu dodala skuto ali kislo smetano, ampak sem želela okus po buči.
ANJA Jaz jih bom naredila,
Itak sem nora na vse, kar je iz moke, na štrukle pa sploh, no ja pa na žgance, pa na cmoke.![]()
Pridna Anja! ![]()
![]()
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Moje štručke

Pure svedri s paradižnikom in baziliko