Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: nedolžen ričet, polenta s cikorijo

okisana stebla cikorije, mandarine

MBrando je napisal/a:

mišzmoke: Ena lepših skled za hrano. Res ima A TOUCH, kot porečejo oni tam čez lužo. A smem izvedet, kje ste jo bili nabavili? Morda je celo produkt pridnih rok in zatorej unikat. Še toliko lepše...

Bili smo jo nabavili v Filovcih in ta poseben "touch" je delo mojih pridnih, a nerodnih rok

Kdaj sva se pa tako odtujila, da se vikava, onikava al kaj že

lp

mzm

Danes: fižolova enolončnica

breskva

Četrtek: pastirska pita, radič

Petek: špageti z bolonez - milanez omako  (nam je fajn), radič

Sobota: piščančja prsa v gobovi omaki, pomfri in - presenečenje! - zelje  

JJ

danes cvetačna juha, svinjski zrezki v gorčični omaki, dušena zelenjava in tenstan krompir

Zuckerfee

Včeraj pa pri mami pečen krompirček, pleskavice, zeljna solata

katti

mišzmoke je nekaj o nedolžnosti, jaz pa bom o grehu:

sin - puranji dunajski iz Tuša plus ri ž(kar dva po dunajsko sem naročila, mladenič je lačen. hehe)

jaz - makaroni z beluši (ena fina restavracija v mestu)

mož - vse živo, ker je bil povabljen najprej na eno kosilo za rojstni  dan (v službenem bifeju), potem je pa šel na zabavo (pladnji s cvrtjem, pečenko, praženim kormpijem, rižem, pomfritom ..., da o vinu ne govorim)

hči - ne vem, je v Ljubljani in se znajde

Popolna dekadenca.

Aja, popoldanska malica: žemlja s kuhanim pršutom in ozarec rizvanca. Čisti užitek.

mamamia

Ste pridne/pridni, da se fantje slučajno ne zbunijo:

Danes in jutri Govedina s korenčkom, stročji fižol kot priloga danes, kot priloga jutri pa popečen mlad brokoli (al kako se temu reče).

Včeraj: Vsak po svoje, jaz sem grickala solato.

Predvčerajšnjim: Quiche z brokolijem in solata.

Še en dan prej: Španska tortilja in solata s fižolom.

Še en dan prej: Se ne spomnim.

Vanja

Če gledam tele naše jedilnike res ni krize.  Popolna dekadenca temu pravi Mamamia.

Midva pa danes oba enako: zelenjavna kremna juha iz pora in krompirja, krvavice, radič in motovilec v solati.

Posladek: zame dva vanilijeva kakija. Mož pa kozarček ali dva sladkega vinčka.

Sita kot boben sem šla na dvorišče in dve uri grabila in pometala jesensko listje. Vrnila sem se spet lačna in ugonobila še dva navadna kakija. Zdaj me pa že par ur daje slaba vest.

naor

[citat=--Migla--]

[citat=--MBrando--]

Ko se papca pri mami se papca pri mami

Ti zavidam in sem vesela, da to ceniš! Kaj bi dala, da bi imela mamo še živo.

Migla

[/citat]

Zelo cenim in spoštujem tako mamo kot njeno kuhanje. Vedno zdravo in raznoliko.
Ohranila si jo v spominu in to je TO KAR ŠTEJE. Njena kuhanje, in v to ne dvomim, pa je moralo biti božansko in verjamem, da se rada spominjaš na vse tiste lepe trenutke.

mišzmoke (kako simpatičen nick. Vedno znova se muzam): kot znak spoštovanja in pogleda na osebo katera ima izkušenj in znanja ohoho. No, sva pa lahko tudi na ti. Kakor vam odgovarja.

Včeraj je bilo enostavno PREVEČ zatorej: 
Prišparan krožnik že omenjenih dobrot od včeraj + še kakšna perutnička iz kurjega paprikaša, katerega bosta pa jedla starša in seveda SOLJAT!!!

Nato pa druženje z družinskimi prijatelji ob kaminu, čaju, klepetu ter ob domačih sladkarijah (sva se z njihovo hčerko domenla, da njena mama in ona nekaj naredita za spremembo in kot PRESENEČENJE za moje starše).
Aja, moji seveda ne vedo, da dobimo obisk. Čisto eno lumparijo sva z prijateljico stuhtala. Bo toliko lepše, ko bosta starša srečala svoje velike prijatelje po več kot enem letu!!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Danes bodo tortilje (kar kupljene, kdo se bo matral z domačo izdelavo), z nekim nadevom z mehiškim navdihom, jutri pa v vsakem primeru goveja župca, za naprej pa nimam pojma

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti