Jabolčna torta
| mišzmoke je napisal/a: |
Danes: zelenjavna mineštra s polnozrnatimi krekerji in tricotta
Tole pa izgleda odlično. Bo treba preizkusiti recept :) lp
|
@katka85, res je odlično!
Drugače pa, a slike šparaš?![]()
lp
mzm| mišzmoke je napisal/a: |
@katka85, res je odlično! Drugače pa, a slike šparaš? lp
|
A ker jih ne nalagam? Malo je pomanjkanje časa, malo pa to, da nikakor ne znam lepo pofotografirati hrane :)
katka85| mišzmoke je napisal/a: | ||
Bi prosila kakšno besedo o sestavinah, hvala lp mzm |
Recept:
3 jajca
2 ali 3 bučke
1/2 čebule
1/4 l mleka
2 dc smetane za kuhanje
2 žlici moke
100 g naribanega sira
sol, poper, muškatni orešček
Da bodo bučke lahko izrazile svoj intenziven okus, jih naribamo in popražimo na čebuli. Medtem, ko se bučke pražijo, v večji posodi temeljito zmešamo 3 jajca, mleko, smetano, 2 veliki žlici moke, ki služi kot vezivo, sir ter dodamo sol, poper in muškatni orešček. Če smo bučke solili že med praženjem, pazimo pri količini dodane soli v zmesi. Ko smo popražili bučke, pustimo, da se malo ohladijo, nato pa jih dodamo zmesi, ki smo jo pripravili iz jajc, mleka, smetane, sira in moke. Vse skupaj dobro premešamo. Zmes vlijemo v okrogel pekač, v katerega lahko damo peki papir ali pa ga temeljito namastimo. PIta je pečena, ko postane zlatorumene barve. Mi jo pečemo na 200 stopinj, približno 25 minut.
Danes: palačinke v juhi, prosena kaša s sadjem
breskvabreskva, najlepša hvala za recept, jaz jutri poizkusim to naredit, upam, da mi uspe ![]()
Ribja čorbica, ki je imela z bouillabaisse skupen koromač in žafran, po želji popečeni kruhki za tunkanje. Sladica: Domač pomarančni sladoled za priviligirane.

| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Ribja čorbica, ki je imela z bouillabaisse skupen koromač in žafran, po želji popečeni kruhki za tunkanje. Sladica: Domač pomarančni sladoled za priviligirane.
|
včeraj mineštra (prevladoval koromač, nato blitva, grah, fižol, krompir, česen in kost od pršuta).
za večerjo čokoladni kapučino in čajni kolutići![]()
Včeraj so bili nedeljski ostanki
goveja juha, ajdova kaša in pečena rebra, paradižnikova solata in vroča kava na balkonu v dolgih hlačah ![]()
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčna torta

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin