danes so bili njoki z zelenjavo in zelena solata :)
Zuckerfee
Piščančja juha s tortelini
danes so bili njoki z zelenjavo in zelena solata :)
Zuckerfeeza večji del družine:kotleti, krompir in domač kruh
za jutri nevem, fantje gredo verjetno na trening v Italijo
lp
ledenka_Ne vem če veste, za mene dela ( včasih ) en penzionist. Saj ni kaj prida, samo jamranje ga je, pa kaj čem, nekaj tudi naredi. Odločim se, da ga danes pogostim in mu nazdravim. Zamislil sem si, da nabavim goveji rep ( to je sedaj v metropoli " šlager " ), pa ga v naši vaški mesnici niso imeli ( pravijo: počakat morajo, da zrastejo novi ). Ja kaj sem pa hoto, grem do vaškeg ribnika, pa še skočim na pošto: tam pa serprajz, paket. Pogledam, notr flaša vina pa še ena ozimnica, uf, kot naročeno. Evo, tako je videti vse skupaj ( kosilo in paket ):
Torej: mojemu penzionistu sem nazdravil, pošiljatelju se pa zahvaljujem ( pa corn menu tudi ).
ežojMineštra, trgajoči kruh s sirom, gorčico in pivom, berivka s fižolom.
Tinky BinkyEžoj: Čisto en super zacumprana zadevica!!!![]()
Telečja obara, pehtranova potica (iz zamrzovalnika).
rosiePri nas špargljeva juha, šparglji z maslom, polpeti z mletim mesom, zeljna solata
jutri bo pa obara ( teletina, puran), zraven mogoče ajdovi žganci ali pa kaj sladkega
tabuDanes spontan sadni dan, za kosilo skleda narezanih hrušk, jagod, manga in grozdja.
abyZdaj smo se za vikende že kar navadili na tole rižotko, ker je res odliiična! Tako da jutri spet! Mmmm:) In zraven kakšna solatka z rukolo.
Danes pri nas:
- nekje v kotu štedilnika en pisker mineštre, od riža, krompirja, korenja, koromača, čebule, makarončkov, peteršilja, majarona, oljčnega olja in masla....do vinčka
- ultimo tajo, zelo dober, opran, v hladilniku, čemaževi cvetovi takisto..čakajo
- tritikalin kruh s čemaževim namazom
- cepivo se še odmrzuje![]()
- doma skuhan ledeni čaj
Poobedek.
- ne bo potreben
Posladek:
- razstava v gradu na Gradu, ponovno. Se ne morem naveličati tistih lepih oči..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja juha s tortelini

Bovla z metuljčki