Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ričet sva končno pojedla

Danes: ohrovt s krompirjem in pečeni piščančji mini fileji, zdaj pridejo na vrsto pa

babka1951

Vanja, hvala. Ker sem iskala pod bučno kruhov puding nisem našla. Ok, za tole sladico v kozarcu pa vem. Pride kmalu na vrsto.

naor

Vrtejbenka je napisal/a:

Kadar je mineštra po Miškino nedolžna (predvidevam ,da je to brez mesa  )
Vrtejbenka

Prav predvidevaš

Včeraj: sv. pečenka, no, bolje rečeno dušeno meso, ker je narejeno v kozici

krompir v oblicah, črna redkev v solati in teran

Danes bodo ostanki mesa od včeraj na hladno, z okisano špinačo in kruhom.

lp

mzm

Včeraj: jota iz repe, puding.

Danes: juha iz zelene in krompirja, piščančji trakci z šampinjoni v smetanovi omaki, domači široki rezanci in mešana solata.

Lp

tonsk

Ja babka kakšni parkeljni, z veliko palico za poredne. Ali si jih sama pekla?

Torek- telečje hrenovke, ohrovt s krompirjem. Sreda: piščančja rižota, vložena pesa. Četrtek: boranja.

Danes palačinke.

katti

Danes " la dieta nueva " ( kot rečewjo v naši vasi ):

Bil v prestonici, si ne morete mislit, kolk dober ribnik imajo ( verjetno cesarski ali kraljev ( kaj pa vem, morda tudi Pahorjev )). No, saj ga tudi jaz nisem videl, videl sem kje prodajajo ulov.

Pri meni je zdravje na prvem mestu in sem sedaj v skrbeh: zmanjkalo mi bo zdravilnega tonika ( kot je razvidno iz slike ), po moje se dobi v vsaki lekarni. Edino ne vem, a bom mogel pri zdravnici dobit recept.

ežoj

Sreda: pečen piščanec, francoska in pesina solata

Četrtek: krvavice, praženo kislo zelje

Danes: solata iz tune in čičerike s skutno polivko

Cinnamon Stick

Danes: pira z zelenjavo, solata, jaffa kroglice

breskva

Danes bo pri nas nedeljsko kosilo: goveja juha, tenstan krompir, govedina, pečena sv.krača, zelenjava, hren, solata...mogoče bo moj mož imel preblisk francoske solate, pa ni poanta v tem, po dnevih negotovosti bomo odložili breme preteklosti, uživali, kepa okrog srca se je odvalila...

babka1951

babka, samo da je kamen padel, uživajte v prihodnjih dneh.

juha iz  kosti, žrebičkovi zrezki, zapečeni hrustavci in zelena solata

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti