NEDELJA:
Piščančja juhica (od včeraj), dušen telečji hrbet, kus-kus z omako iz metih jurčkov, dušen korenček; zelena solata:

Pozdravček!
NEDELJA:
Piščančja juhica (od včeraj), dušen telečji hrbet, kus-kus z omako iz metih jurčkov, dušen korenček; zelena solata:

Pozdravček!
Danes: gobova juha (homemade) z opečenimi krušnimi kockami, sladko zelje s pirejem in peč. hrenovkami, palačinke z marmelado.
Lep dan,
majaosDanes juha po trenutnem navdihu iz sestavin v špajzi. Zame odlična, mož brez komentarja, kar baje pomeni še kar v redu.
Potem pa svinjska pečenka, riž in spet motovilec z radičem.
Posladek čaka tudi v špajzi. Kaki, kaki, vse dokler traja. Tja do novega leta.
![]()
Že tretji dan zapovrstjo jemo govejo juho, danes z zlatimi kroglicami. Danes še svinjska pečenka, pražen krompir, kuhana cvetača, brokoli, korenje in solata s fižolom. Sladica včeraj pripravljene čokoladno-mascarponejeve kocke.
msegovDanes ,korenčkova juha,pečen piščanec,pečen krompir ,solata,za popoldan
biskvit, ki nikoli ne pade dol namazan z marmelado in kokusom.
Pri nas pa danes paradižnikova juha z rižem, mlinci, goveji zrezki v omaki, rdeče zelje in solata.
In pa seveda
vode nismo potrebovali, ker je bilo vina dovolj. Haha. ![]()
Za sladico pa cimetove rolce. ![]()
![]()
![]()
Slikce danes ni, ker smo imeli goste na kosilu in se mi ni zdelo primerno da bi slikala.
Pa drugič. ![]()
Lepo nedeljsko popoldne. ![]()
Danes: goveja juha z bleki, mesna štruca, tenstan krompir in zelena solata s fižolom, sadna kupa
Danes: goveja juha z zdrobovimi žličniki, pečena vratovina, pražen krompir z zeljem, radič s fižolom.
rosieUf, uf babka, jaz bi se pa pri tebi povabil ( čeprav bi za moj okus mesna štruca bila lahko bolj zapečena ). ![]()
Pri meni danes, naravni zrezek, pire krompir, cvetača in omaka od šampinjonov:
oni v gostilni, ki iščejo šefa so me navdihnili za omako ( čeprav je pri meni lahko omaka z dobršno mero domišljije, bolj je pire od šampinjonov, kot omaka ). Jaz drugač omak ne maram, meni je ( recimo ) natur šnicl že dovolj aromatičen, da ne rabi nobene omake ( to pa vas je moglo zelo zanimat )
.
Slike so do včeraj (tortilje in potem princeske; tortilje sem kupila, princeske so pa v celoti domče izdelave, od testa do kreme):
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti s kozicami in omako Basilico

Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem