Tudi meni se tista riba zdi surova.
rrr
Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako
Tudi meni se tista riba zdi surova.
rrrdanes: calzone
mali kuharDanes: zelenjavna juha, kakavove palačinke z
in sladko smetano
Riba ni bila surova, meso je kar razpadalo, ampak..... Jaz nikol ne vem kako naj to spečem v pečici? V ponvi, v olju gre, tako pa ne. Improviziram.
. Danes sem na peki papirju, na začetku sem imela celo zavit. ![]()
![]()
![]()
Sem mela pomisleke ali naj sliko sploh objavim, no pa mogoče pade kakšen dober nasvet.
Danes pride gospod Martin na obisk
. Domača Tinjska putika
je že smrt storila. Ni skrbi, sem prižgal palčko njej v čast, pa tudi poklonim se dnevno za vso domačo hrano, katero dobim in katera je žrtvovana za okusen obrok
. 2 glavi rdečega zelja sta sicer že storili smrt, a nadaljni proces bo izpeljan tekom dneva.
Mlinčeki od tetike iz Zagreba pa so tudi najboljši kar sem jih jedel.
Se sprašujem, ako ne bi tale gospod Martin kar pogosteje prihajal ![]()
Jutri: Ostanki od danes ali pa JOTAAAAAAAAAA![]()
![]()
![]()
![]()
danes: pišč. zrezki z mandlji in smetano v omaki, kuskus, solata, zvečer pa pečeni fileji namesto race, mlinci in zelje, vinček in blejska grmada.
Jutri: že danes skuhana repina jota s kobaso, grmada, če jo še kaj ostane:)
Katti,če se boš držala mojega recepta za ribe v pečici ti bo uspelo.
Mi danes goveja juha z fritati, meso iz juhe po želji, testenine z paradižnikovo omako, solata
Za sladico pa nutelino torto z bananami, ki sva jo včeraj spekli z hčerko...
Jutri goveja juha z zdrobovimi cmoki, svinjska ribica, pečene račje prsi, rdeče zelje z jabolki, popečeni maroni, solata
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Pri nas pa ne maramo rdečega zelja drugače, kot surovega v solati, zato bomo danes naredili za kosilo:
- krompirjevo juhico s smetano (pasirano),
- piščančje zrezke, panirane s Panko drobtinami,
- kuhan riž,
- pečen krompirček in
- veliko skledo zelene solate s sladko koruzo.
Pa dober tek vsem skupaj.
Lp, Dawn
@Trixi&katti: Trixi, ne bo ji uspelo, prav sem pogledal tvoj recept. Če bi jaz pekel v moji pečici 25 min na 180oC, bi bile ribe bolj podobne oni ribi od katti. Se mi zdi, da gre za različno temperaturo za isto nastavitev. Katti, moraš povišat temperaturo, če hočeš ( bolj ) zapečene ribe.
ežoj
Danes bo nevarno![]()
![]()
Prebranac in kislo zelje v solati.
polarbearKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako

Caprese solata s popečenimi svaljki