Včeraj bujta repa in pire
danes smo bili pridni na vrtu celo dopoldne pa smo kar pico naročili,
jutri bo pa goveja juha, puranji zrezki, rdeče zelje z jabolki, radič, mogoče tudi mlinci, če jih bom sama scoprala
tabuVčeraj bujta repa in pire
danes smo bili pridni na vrtu celo dopoldne pa smo kar pico naročili,
jutri bo pa goveja juha, puranji zrezki, rdeče zelje z jabolki, radič, mogoče tudi mlinci, če jih bom sama scoprala
tabualpska juha iz vrečke, pečen krompir, mleta pečenka v mrežici, čevapčiči in polnjeni jajčevci, endivija
za sladico ni bilo več prostorčka
(ja ja, mami se je mogla izkazat)
BalenkaMidva sva pa danes bila povabljena na kosilo k bratu in svakinji, kjer imajo Martino in Martina in bila je prava pojedina: kurja juha z gresovimi knedli, tenstano kislo zelje, krompir v kosih zabeljeno z ocvirki in zaseko, pečenice, krvavice, mrežna pečenka, prekmurska gibanica in mlado vino iz njihovega vinograda![]()
vse najlepše in čin-čin vsem, ki jutri godujete in praznujete

Bom naslednjič bolj privila pečico. Danes je še dišalo po morju, nič Martinovega... bo jutri kakšna
v juhi in ponvi. ![]()
Aja, ful sem vesela danes sva kupila marelico, upam, da bo čez par let rodila.
danes: lazanja
mali kuharEžoj, vse je odvisno od veličine ribe, nastavitve pečice in pekača. Če pečeš 25 dkg ribico je čisto dovolj , za večjo pa malo več. Če ni primerne barve pač podaljšaš. Ampak, po mojih 20 letnih izkušnjahnz ribami je treba zelo paziti, da ni prepečena in ostaja sočna.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes: dušene gobe s piro, puranji zrezek, radič z jajčki
breskvaDanes:
Včeraj s pridihom martinovega: pečene piščančje prsi, dušeno rdeče zelje z jabolki in pire krompir za tiste, ki jim zelje ni bilo dovolj.
Danes škampi na buzaro in za sladico jabolčna pita.
Ninja24
Bravo, Ežoj! Jaz se ne morem pohvaliti z Martinovo večerjo, ker sem se le potepala po deželi Dolenjski. No, lačna tudi nisem bila.
Danes pa bo goveja župca po zelo dolgem času, krvavica in radič z domačega vrta.
Vsem želim prijetno martinovanje! ![]()
![]()
![]()
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špargljeve blazinice

Pure svedri s paradižnikom in baziliko