Včeraj in danes: Čili tipa molé s črnim fižolom in cukiniji, žlica grškega jogurta namesto kisle smetane in arepas. Vse na sobni temperaturi.
Včeraj in danes: Čili tipa molé s črnim fižolom in cukiniji, žlica grškega jogurta namesto kisle smetane in arepas. Vse na sobni temperaturi.
Danes kosilo v dobri družbi: govedina s čebulo in ingverjem, pekoča solata, solata iz sojinih kalčkov, jasno, da pripadajoči riž, vmes veliko klepeta. Potem pa presenečenje: nekaj, kar kuhajo samo za domače: široki rezanci, domači, bolj debeli, kot jih delamo mi, v pekoči juhi, v kateri je bila tudi zelenjava. Njam, moram reči.....Kako se tej jedi reče, ne vem, vem pa, da bom tja še šla. Vse dobro, res dobro. ![]()
![]()
![]()
Danes reciklaža včerajšnjega viška:
domače grozdje (pinot in merlot), teran
lp
mzmDanes: svinjina v zelenjavni omaki, zdrobovi žličniki, paradižnik in paprika v solati, mentolov sladoled
breskvaPri meni danes sprememba načrta: mojega upokojenca sem spravil k delu, pol sem ga cel dan preganjal in se mi ni ljubilo pol nič kuhat:
Danes: Piščančja nabodala, sir na žaru, čebulna cibata in solata (paradižnik, paprika, čebula, bazilika petršilj).
Posladek: sladoled Planica
mamkaPorova juha, krompirjevi svaljki in jagodni cmoki.
Tinky BinkyMidva danes kuhava nedeljsko kosilo. Kadar je tako vreme še posebej paše goveja župca, tenstan krompir in solata.
Za sladico se pa še malo oziram po receptih. Najbrž bo kakšno jogurtovo pecivo. Hitro in dobro.
Sicer bo pa najboljši današnji posladek zalit vrt. ![]()
![]()
![]()
![]()
Ker je tako kislo vreme, se bomo danes malo crklali....... (od tega crklanja mi že raste rit)
1. dunajci
2. pomfri :)
MissLadyJutri bodo dunajski in riž, ker so že narejeni v zmrzovalniku in pridejo delat nekaj.
Danes - hrenovke v testu, ki jih bom delala prvič. Nisem preveč navdušena, ampak moj to obožuje in moram jih porabit, pa tud mal moke... Bo kar kruhomat zmesil. Zraven pa - mogoče kumarični zos, solata... Ne vem še. Ali kar paradižnikova solata s kumarami.
xxsKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Najboljši limonini razpokančki

Curry riž s tofujem