31. jul 2007 15:41
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10155
meni je to najljubše, sicer pa obožujem skuto na slane načine, torej s česnom, čebulo, zelišči, začimbami....Mamamia
mamamia
31. jul 2007 15:41
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10155
meni je to najljubše, sicer pa obožujem skuto na slane načine, torej s česnom, čebulo, zelišči, začimbami....Mamamia
mamamia
31. jul 2007 17:25
Meni je všeč skutina penca. Skuto zmešam z kislo smetano in malo mleka. ham-njam
31. jul 2007 18:22
anamarija1, sirovega bureka sploh ni, ampak je sirnica. Ime sirov burek smo si menda mi izmislili, morda tudi zato, ker na J nekdaj skupne domovine skuti rečejo sir (sveži ali pa svježi, odvisno v katerih krajih,, ponekod tudi mladi, kakor kje, ker ponekod je mladi sir spet nekaj drugega).
Ker če boš v bosni rekla sirov burek, te bodo čudno gledali. Ko tam rečeš burek, je to z mesom, s skuto je sirnica in s krompirjem krompiruša.
Mamamia
mamamia
31. jul 2007 19:33
A, ja, jaz imam najraje biskvitne rezine z jagodami A. eko se mi je kar zdelo, pol pa jaz čudno izpadem če rečem skutin burek, Mamamia, hvala za odgovor. Anamarija
31. jul 2007 20:35
višnjeva torta - spodaj zdrobljeni keksi z margarino, čez skutno-smetanova krema, na vrh višnje v želeju, njaaaaamiiiii!!!! Tudi v najinem, pardon, našem hladilniku mora bit obvezno vsaj ena skuta vedno na zalogi! Obožujeva jo, prav tako jogurte, tudi smetane morajo vedno bit... Veri
31. jul 2007 20:53
Slivovi knedli s skutnim testom, pa od peciva že omenjene skutine ledene kocke - tem pa se res ne morem upreti. Pri nas doma je bilo skute vedno v izobilju in smo ji rekli kar sir, tako da kar se skutnih jedi tiče imajo posebno mesto sirove pogače od moje mame (skutin zavitek). tigris
31. jul 2007 21:00
Rada imam vse, kar je narejeno s skuto, še najraje pa kar domačo skuto brez dodatkov ali pa táko, kot jo pripravljamo pri nas: malo čebule, soli, kumine, rdeče paprike in bučnega olja, zraven pa kos domačega rženega kruha. rdecapesa
31. jul 2007 21:29
Zelo mi je všeč skutina pogača. (vlečeno testo, skuta, kisla smetana, jajca, cuker, limona rum in maslo).... hitro, enostavno in pregrešno dobro!!! titta
1. avg 2007 12:49
Veri, ti pa veš kaj je dobro ... tudi jaz obožujem to sladico ! In vse ostale skutine stvari...skutin štrukelj...za tega bi se odpovedala vsaki dieti...skutin zavitek, skutine torte, gratinirane palačinke polnjene s skuto, sirov burek, skutini zavitki, nepasirana ali "domača" skuta-rezine z evkaliptusovim medom ali dobro marelično marmelado....in še vse ostalo česar se trenutno ne spomnem ... ampak našteto imam najraje. Andreia
1. avg 2007 17:17
Ko smo ravno pri sirih - kaj je na našem trgu krem sir ( iz srbohrvaščine ) - za sladico. Vse, kar sem pogledala, vsebuje sol, ki pa za sladico ni primerna.
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tiramisu
Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom