Mogoče kdo ve, kje bi se dalo kupiti pocinjen model s pokrovom za kuhanje kipnikov v sopari?
breskev
Mogoče kdo ve, kje bi se dalo kupiti pocinjen model s pokrovom za kuhanje kipnikov v sopari?
breskev
Merkur prodajalne, tudi v Mullerju semjih videla,v tistih pač, ki imajo gosopdinjske potrebščine, pa v Intersparu tudi.
Sicer pa gre tudi v modelui za šarkelj, pokriješ s foliijo in zvežeš z vrvico.
Mamamia
mamamia
Ta model za kipnik je primerek mojih kao ponesrečenih nakupov. Že več kot deset let leži nekje neuporabljen, ker pač iščem pravi recept. Bil pa je pregrešno drag in sem morala biti precej pridna, da sem si ga lahko za nagrado privoščila.
Pomembno je to, da veš kako izgleda. Prodajalke namreč niso imele pojma, čemu je namenjena ta posoda " za potico", ki ima pokrov.
Tisti posnetek na Bolhi ima še zunanjo posodo, kovinska pa je videti moja podobno kot na ta na sliki.
Posodo sem že videla v katalogih, tudi včasih v trgovini. Zadnjič sem bila (prvič) v Ljubljani pri Muellerju, pa so imeli pester izbor posod za peko; lahko predvidevam, da jih bodo imeli pred Božičem, ko se prične s pripravo božičnega pudinga.
Zato mislim, da še niso potonile vse ladje. Obstaja še avstrijska ponudba ( svetujem božični čas), sama pa iščem model za božični kruh ti. stollen, ki sem ga videla tudi v enem od katalogov.
Predvsem pa model prepoznaš po precej visoki ceni. Na prvi pogled je videti kot (pre)visok model za šarkelj, v sredini ima tudi tulec, vendar ima pokrov, ki se trdno namesti.
Bi pa bila vesela kakega recepta za pripravo v tej posodi.
Želim vam zaželeno senco in delujočo klimo.
F r i n a
Tale Špinačni kipnik pa je sumljiv - močno me spominja na nekaj zelenega s praznovanja, ki je bil na jedilniku kot Špinačna šarlota.
Glede pokritih posod sem pa takega mnenja: posoda z zmesjo potrebuje pokrov, ker bi sicer noter prihajala vlaga, ki bi pokvarila izdelek. V zunanjem je voda, ki vre. Če tudi drugo neprodušno zapreš, potem pride do eksplozije. Pri mirnem brbotanju pa tudi voda ne šprica okrog. Kaj menite vi, ki imate izkušnje ?
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Cheesecake

Jagodni cmoki z makovim sladoledom