Polnjene paprike
Točno tako, vendy, kot si rekla. Še čisto majhni otročaji na morju komot preživijo brez petih popolnih obrokov na dan, pa kar kipijo od zdravja, ko gredo s počitnic domov. Saj je tudi sonce hrana.
Nola, je dala piko na i pri pripravi morske hrane, zelenjava na žaru tako ali tako ne sme manjkati, sploh ne marinirana, lepo hladna.
Rukola na primer - nanrežemo jo, malce blanširamo, zalijemo s polivko iz olivnega olja, vina, balzamičnega kisa, česna, soli in popra, dobro ohladimo - je se kar tako ali kot priloga ribam, žaru itd. Enako nareidmo z bučkami, ki jih prej, narezane na kolobarje, opečemo na olivnem olju, potem pa še mlačne prelivamo s polivko (lahko ji dodamo še kakšna zelišča, rožmarina je na morju polno, pa lovora).
Čim manj kompliciranja, pa sa je se ne vrti vse okoli hrane, sploh pa ne na dopustu. Če pa se, jaz gotovo nisem zraven. Mamamia
Pa savor, jasno, za zajtrk mora biti na mizi.
mamamia
| iri je napisal/a: |
| Ne kuham, mi kuhajo drugi. Jaz sem na dopustu. |
So mi pa bile že v otroštvu strašljive tiste mame/ženske, ki so na dopustu stalno nekaj sitnarile in sicer zjutraj so začele zbujati pleme, potem so glasno spraševale, kaj bo kdo za zajtrk, pa kdaj bo zajtrkoval, potem so delale cirkus na plaži (a boš jedu, a si se namazu, a boš rokavčke, a boš masko?) do kake pol dvanajste ure, ko so začele glasno razmišljati o kosilu, nakar so odracale do kuhalnika, kuahle ne najbolj jedljivo in zanesljivo pretoplo jed, jo bo 12. 30 servirale, tulile na pleme, kdo naj pomije posodo.......Najboljši del je bil, ko so po kosilu zadremale. Ali pa jih je kozmos kaznoval v smisul, da jih je sonce opeklo...:)))).
Kaj mislite, da danes ne obstajajo več take mame, ki "sitnarijo". Pač, mora nekdo tudi skrbeti da je otrok jedel, da se ga namaže, da da gor rokavčke...
Žal, ko imaš otroke, moraš skrbeti zanj - tudi za zgoraj navedeno (če že nimaš uporabljive babice) takrat nisi v poziciji, da skrbiš samo zase in za svojo rit.
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Pijana Kokoš