Vrtnice
Dokler so ocveteli cvetovi, se jih odstranjuje (sicer se ali naredi plod, ki jemlje hrano brez potrebe ali pa ostanejo cvetni deli, ki v jesenskem dežju radi plesijo), potem kasno jeseni se vrtnice (govorim o navadnih, ne o visokodebelnih, vzpenjalkah,...) poreže na visoko, morda zagrne z listjem ali kako drugače zaščiti spodnji del. Spomladi se obrežejo nizko, da ostaneta 2 ali 3 očesa, zgornje mora biti obvezno obrnjeno navzven iz grma. Grm ne sme imeti preveč vej, 3 do 4 morda.
Sicer se pa vedno po odcvitanju vrtnice porežejo za ene 3 ali 4 očesa, pač do tistega, ki je bolj debelo, kar kaže, da bo naredil cvetni nastavek (ne le stranski poganjek) in je tudi obrnjen navzven.
No, ni potrebno čisto vedno pustiti tistega, ki gleda na vzven, saj potem čez čas rata grm, ki je na srdini prazen - torej kamot pustiš tudi kakšen poganjek, ki bo zapolnil sredino grma, mogoče ga pustiš tudi malo višje. Tako bo ratal grm, ki bo naokoli imel malo nižje veje-stebla, posledično cvete, na sredi pa bo steblo, ki bo najvišje cvetelo. Poglej na spodnji povezavi fotografije iz junija.
http://www.kulinarika.net/uporabniki/enalbum.asp?ID=272
lp,
vanjatajnsekOdvisno od velikosti grmiča. Če je majhen, ni prazne sredine.
Link v tvojem zapisu pa je mene vrgel na moj album, ne na tvojega.
Trajnice Strgar, recimo, v Črnučah.
Sem pa letos poleti kupila drobnocvetno rdečo v Hoferju, od takrat naprej mi kar v loncu, v katerem sem jo kupila, cveti nepretrgano. rvič, ko jih bodo spet imeli, si jih zanesljivo kupim prav tam.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Sirovi napihnjenčki z dodatkom

Veseli tiramisu