Kako ženska zanosi

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

3. jun 2007 6:39

Hehe, malo prepozno zame;) Smo že sami naštudirali;) Ampak tale citat je pa svetski: "Spolni odnosi ob pravem času lahko zelo izboljšajo možnost zanositve. " lahko izboljšajo možnost zanositve??? jaz sem pa vedno mislila, da so kar nujni, hehe. No, ja, izjeme obstajajo, eno pozna ves svet;) Veri

Minka  

član od: 29.10.2004

sporočila: 29

3. jun 2007 8:50

ja to imaš pa prav. Ampak po vsej teoriji vrjetno tudi ta izjema nima takega ozadnja kot so nam ga lasirali. ;)

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

3. jun 2007 12:16

A je to kot ena reklama, da bi začeli razmišlati, da je čas za dojenčka. katti

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

3. jun 2007 16:38

O joj, koliko novega zame....ne vem, kako nam je dva krat takole mimogrede uspelo, brez da sem to naštudirala....Hecam se...

 

Ampak jaz to vzamem čisto praktično - nedavno sem bila šokirana, kako malo ljudje sploh vedo o teh rečeh. Tisti "spolni odnosi ob pravem času---" razumem kot računanje tako imenovanih plodnih dni - poznam pare, ki so šli delat otroke po merjenju temperature, ker drugače ni bilo zanositve....pa je uspelo, so pač "zadeli" čas ovulacije in bili potem presrečni, ko je ratalo...

 

Nam, ki veliko vemo, se taka pojansila morda res zdijo hecna, toda,ko  sem omenila, sem kar debelo gledala, kako malo nekateri odrasli ljudje, tudi že starši, vedo o teh rečeh....In kaj potem oni lahko povedo svojim otrokom o teh rečeh?

 

Na koncu koncev - še sreča, da imamo internet. Mamamia

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. jun 2007 20:54

Khm, khm, malo za hec in malo zares, bom rekla - še sreča, da se v osnovni, pa verjetno tudi še kaj v srednji šoli (hm, po osebnih izkušnjah nič kaj preveč, vsaj v nekaterih srednjih šolah ne), učijo spolno vzgojo in tudi to, kako nastane novi Zemljan.

LP

P.s. Ker sem pa tako ali tako majčkeno zahojeno bitje, moram jezik stegnit - me je kar zaskominalo, ko sem videla na domovanju majhnega bitja prelep uhan, ki je izreeeeedno polepšal vso zadevo.

cervus

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

3. jun 2007 20:54

Pred leti sva se pogovarjali s teto, ki mi je povedala, da v njenem času niso poznali varnih in nevarnih dnevov. In da bi bila ta informacija prekrasna. Rojena je bila leta 1921.

Pred leti sem se pogovarjala z mrzlo sestrično, rojeno 1958, ki mi je zabrusilia ( rodila je dva neplanirana otroka), da v njenem času ( ko je tudi moj), ni bilo govora o varnih in nevarnih dnevih. Čudno se mi zdi le to, da pa te zadeve poznam že od zmeraj.

Ko sem pred leti kupila test fertilnosti, to je steklena ploščica, na katero se razmaže slina in se preko povečavalnega stekelca vidi struktura sline, ki je v plodnih dnevih in neplodnih ( ko ni ovoulacije), različna. Na tem prinscipu tudi temelji Bilingsova metoda naravne kontracepcije. Sama sem to potrebovala, da sem ugotovila, če imam ovulacijo.

In niti ena moja znanka, prijateljica, še nikoli ni slišala o ugotavljanju viskoznosti sline oz. sluzi, s pomočjo omenjene ploščice in nikoli niso slišale za ovulacijski tester. Torej me ne preseneti čisto nič več.

Se mi zdi prav, da je ta link objavljen, saj je na teh straneh veliko obiskovalcev, ki jim bo to prišlo še kako prav. Prej in potem..

F r i n a

Minka  

član od: 29.10.2004

sporočila: 29

4. jun 2007 17:18

Ja včasih se zdi smešno predvsem tistim ki so ali smo z veliko stvarmi že seznanjene. Se pa še vedno najde kdo, ki mu je zadeva nova :/. Sicer pa se da tam dobiti tudi druge informacije o katerih pa nismo še vse seznanjene ;)

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

4. jun 2007 21:27

Hvala Minka za tale link. Ga bom hvaležno uporabila pri kaki razredni uri. "Moji" fantje na srednji šoli so pri svojih 19, 20 letih namreč hudo nevedni kar se tiče vseh takih in drugačnih življenjskih stvari. Spraševali so me namreč popolnoma resno na koliko časa imamo ženske "naše" zadeve - tedaj se mi je posvetilo da pa bi se morda mi raje kot o neopravičenih urah in šusih pogovarjali o kakih bolj življenjskih temah. Potem sem kar nekaj razrednih ur posvetila rečem podobnim tej.

Anja

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

5. jun 2007 21:56

Spet ena krasna tema za širšo debato, če se že ona druga sporna zapira . To o naravnih metodah. Še preden sem imela fanta, ki je kasneje postal moj možek, sem se odločila, da bom opazovala svoje telo in se poskušala držati naravnih metod. Imela sem srečo, saj imam ZELO izrazito ovulacijo in tako vem kdaj in kako. Mi ni treba merit nobene temperature, zdaj po 12 letih opazovanja in 9 letih "resnejšega" imamo na poti drugega otročka. Oba sta bila naštimana takrat ko smo se odločili zanje. Nikoli nisem/nisva uporabljala nobene kontracepcije. Zato se nisem odločila ker bi me kakšen župnik spodbujal (četudi sem redno tam), preprosto nisem želela vase/nase vnašat tujih substanc. Preprosto se mi to zdi najbolj odgovorno do mojega telesa. Ampak seveda, to je moje mneje. Imam pa pozitivne iskušnje... vsaj do sedaj. Kaj pa še bo...? Eh, to pa ne vem. Lp, veverica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti