Svinjska ribica
Najprej zaušnica mami, potem otroku.
Pred tem pa še en kraval pri razredničarki, ravnatelju in socilani delavki, z grožnjo, da boš to dala v medije.
Nikakor pa nisem za to, da starši enega otroka sami obračunavajo z drugim otrokom.
Na naši smo imeli tudi to izkušnjo - en oče sicer ni obračunaval z učenci, ki so govorili resnico pri socialni delavki in ravnatleju o sinu, ki je povzročil nesrečo na smučišču iz gole objestnosti, ampak je hodil od enega do drugega in spraševal,zakaj so to nareidli in zakaj lažejo. Mati pa je klicala tudi mene, ker se je moj sin postavil za poškodovanega sošolca, in me spraševala, kako lahko o njenem sinu tako govori. Sem ji,, čeprav smo se dobro poznali, zabrusila, da tako kot ona verjame svojemu otroku, verjamem jaz svojemu, kaj je res pa mi ne vemo, ker nas ni bilo zraven. In naj se ne spušča tako nizko, da z možem hodita po razredih in očitata osnovnošolcem, kaj da govorijo, če pa je njihov sin tako oh in ah in on tega že ni naredil.
In je ravnatelj zaropital, poklical k sebi vse tri - sina in oba starša - jim mirno in strpno povedal, kar jim je šlo in je bil mir. Če pa vsi starši takojne razumejo drugega jezika od svojega, je pa treba uporabiti tistega, ki ga edinega razumejo....
No, dečko iz opisane zgodbe je danes eden vidnejših slovenskih športnikov, lahko pa bi ob nonšalanci vseh, kilahko pomagajo, zajadral tudi v kake druge vode.
Zato, nana1, ne pusti se. Lep pozdrav in glavo gor, pa otroku stoj ob strani kot doslej, Mamamia.
mamamia| MALČICA je napisal/a: |
| Vam še jaz povem. Moja hči je v devetem razredu, že septembra se je nanjo spravil sošolec in to verbalno, fizično in psihično. Tudi na spolno nadlegovanje je kazalo. Hči ga je tri mesece še nekako prenašala, ko pa jo je sredi pouka začel otipavati med nogami, se ji je utrgal film. Prvo ga je počila enkrat, a tovarišica ni odregirala. Nato pa ga je začela dobesedno mlatiti. Zaključek je bil tak, da sta oba odšla k psihologinji. In rezultat. Fant je bil nagajiv, hči pa se je nepravilno odzvala. Halo. Zato naj bi ona hodila k psihologinji, fant pa tega ni potreboval. Jaz sem ji to prepovedala, ker kazen naj bi dobil on, oziroma bi mogli učitelji že prej ukrepati. Malčica |
Zelo mi je hudo, ko berem, da je bil vaš sin žrtev nasilja. To zelo boli. Otroku je bila povzročena velika škoda tako čustveno kot telesno. Težko je verjet, da službe tako mirno sprejemajo (pri)tožbe staršev - očitno je tega res veliko, rekla bi, glede na to, kar ste zapisali, da so službe, pristojne za reševanje teh problemov, že imune.
Kaj narest - le pogovori vas najbrž ne potolažijo (tudi mene ne bi, če bi šlo za mojega sina). Če niste dobili prave odgovore, je vaša pot prav gotovo do odvetnika. Tisto, da ne bi dobili odškodninske tožbe, sem prepričana, da ne drži. Res pa je, da so sodno določene odškodnine (za prestan strah, sedanje in bodoče telesne in duševne bolečine, . . . satisfakcija) tako mizerne, da s tem denarjem (najbrž) ne boste plačali otrokovega šolanja. Sem zagovornica, da je treba krivca prijet za kravateljc, vendar boste vi tisti, ki se bo moral odločiti, kot vam ustreza. Da bi kar sami vzeli pravico v roke (nekoga počit na gobec) to vsekakor odločno ne, ker boste potem na istem kot nasilnež (on oz. nj. starši vas bodo prav gotovo tožili za napad).
Najprej se vprašajte kaj vam več pomeni: ali kolikor toliko mirno življenje (brez tožbe) ali pa večni stres, najprej v sodnem postopku (brez skrbi, tam žrtev ni pomembna, gre za proces), kasneje po končanem sojenju - pa kljub prepovedi približevanja, večni strah, šikaniranje na ulici, cesti, trgovini. Ljudje gojijo zamere celo življenje in če so nasilneži nagnjeni k "vzemanju pravice v svoje roke", se bodo izživljali, grozili, širokoustili in krojili resnico (petkrat ponovljena laž postane resnica), in če živite v istem kraju, je vaše življenje lahko pekel.
Če se boste odločili za tožbo, se prej pozanimajte za dobrega odvetnika, ki pozna materijo in je zavzet. Vedite pa, da sodni mlini počasi meljejo in bodo o tem zmleli, ko bo vaš sin že končal šolo pa še stroške odvetnika je treba plačat. Lahko pa tisti denar in čas, ki bi ga porabili za na sodišče, odmerite za takojšno satisfakcijo ter otroku in sebi raje privoščite kakšne prijetne počitnice. To ne vzemite kot predlog, da stisnete rep pod noge in jo pocvirnate na varno, včasih se je treba po treznem premisleku umakniti.
Otroka toplo potolažite, bodite z njim (vas rabi, čeprav je napol odrasel), dajte mu vedet, da je številka ena v vašem življenju in da sam ni z ničemer povzročil, da bi bil žrtev. Pogovorjajte se z njim in napade najprej podrobno analizirajte. Potem postavite piko in ga čimmanjkrat spomnite na pekel, ki ga je prestajal, sicer bo to vedno znova podoživljal. Predvsem pa mu dajte vedet, da se mora borit takrat ko je napaden, ne držat, da bo tepen. Če bi nasilnež začuti upor in silo, bi se napadi končali že prej, morebiti le s praskami.
S tem kar sem napisala vam najbrž nisem pomagala. Vedite pa, da je tam na nasprotni strani monitorja veliko čutečih src, ki jim ni vseeno. Karkoli se boste odločili - trdno stojte za tem in ne se dat.
mamka
| bios je napisal/a: |
| Že desetletja delam v šoli in moja sestra tudi. Vsa leta poslušam samo o otrokovih pravicah in nič o dolžnostih. Starši problematičnih otrok ali ne sodelujejo s šolo ali pa ga zagovarjajo. Sem zato, da se Problematičnim otrokom postavi in njihovim staršem postavijo jasne meje in določijo sankcije, če se teh ne bojo držali. O socialnih delavkah in šolskih svetovalni pa ne bi zgubljala besed. Dejstvo je, da se ti otroci (vedenjsko moteni) pred njimi spodobno vedejo, nikoli ji pa ne vidijo, kako se obnašajo v razredu. Če bi mojo nečakinjo kdo otipaval bi naredila pa tak kraval, da bi se me zapomnila ne samo šola, ravnatelj pač pa tudi center za socialno delo, ki so pa tudi"en poden". Ko se bomo začeli pogovarjati o pravicah delavnih in normalnih otrok in ne samo zagovarjati motenih, bo pa drugače. Menim, da imajo vsi pravico do normalnega pouka, ne pa, da se ves svet vrti okoli tako ali drugače"motenih". Če niso za v šolo, naj krampajo. bios |
| jernej je napisal/a: |
| Seveda, včasih lepa beseda ne najde lepega mesta in je narobe tako učiti. Otroka dati na kakšen tečaj borilne veščine in ga naučiti, da naj bo prijazen in ne začenja. Ampak če ga kdo udari, naj udari nazaj. Pa se bo ob tem zdaj marsikdo zgražal. A dobro vem, da nasilnežev ne ustavijo ne razredničarke, ne mamice žrtve, ki prihajajo v šolo. Potem je samo slabše. Take ustavi le ena okrog ušes, ki je pa doma ne dobijo. [jernej] Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svinjska ribica

Curry riž s tofujem